Citat:
bojan_bozovic: @mladen
Vidi, to sto je dobro za tebe i za mene nije dobro za onoga kome treba flash, pa photoshop pa... zato sam ipak u pravu, linux nije desktop OS uopste, tu ne pripada. Mozes ga koristiti na desktopu, kao i FreeBSD ali desktop OS je ono sto Homer Simpson moze da instalira i koristi.
Slušaj, ne možeš jedan OS ne smatrati desktop-OS-om ako neko ko je retardiran ne može da ga koristi. Imaš vrlo user-friendly Linuxa, SuSe na primer: instalira se u najmanju ruku, jednostavno kao Windows; pa ima ih mnogo koji godinama koriste računar, a ne znaju ni Windows da instaliraju, i šta sad, i Windows nije desktop OS? Dalje, otvoriš Yast, odabereš server, prevučeš program. Jednostavnije nema, ili skineš rpm i instaliraš na dvoklik. I šta je toliko nemerljivo komplikovanije? Istina je da treba vremena da se čovek privikne, ali to je slučaj i sa Windowsom. I meni nekad čudno izgleda kad odem kod drugara koji drži servis računara, pa on dobije poziv od nekog "kako da isključim ScreenSaver na Windowsu"? Pazi, neznalica uvek ima, i oni nisu merilo bilo kakvog OS-a. Nisam rekao da je Linux za desktop bolji od Windowsa, jer nije, ali je trenutno jedina i najbolja alternativa Windowsu. Za desktop je prijemčiviji, kompletniji i hw/sw podržaniji od svih BSD-eva, Solarisa, itd. Dobro, Solaris i ne pretenduje na desktop, tako da sam ovde preterao. Razlikujemo se što se ja nisam složio sa tobom da je nula, jer nije nula, ni po kom kriterijumu. Što se tiče Photoshopa i Dreamviewera, imaš Wine, ali dobro, već sam rekao da je Windows nbr.1, tako da, ako neko ima potrebu za specifično Windows programima, kojih nema/ne mogu da se poteraju na Linuxu, koristiće Windows, i to je sve. Dakle, Linux
jeste trenutno najbolja alternativa Windowsu, tako da i dalje mislim da preteruješ.
Citat:
degojs: A zašto bi pričao o standardu nekog, navodno, lošijeg? Zašto ne bih gledao bolje?
Slovenija? Kakve veze ima što imaju 2 miliona i ostale gluposti što si napisao? Radi se o nečem drugom..
Ne znam jesi li ti ikad bio u Sloveniji? Češkoj? Imaš li bar neke dobre drugare koji mogu da ti kažu dosta o istim zemljama, možda su i živeli tamo?
Prvo to da mi odgovoriš, pa može dalje
//edit:
Mada, ne bi trebali da teramo politiku.. pa ja ću da stanem ovde.
Ima veze u tome što nije isti slučaj Slovenija i Srbija. Slovenija ima malo stanovnika, industrijski je bila najrazvijenija u doba stare Juge, jer su je drugi izgrađivali, a nakon ocepljenja ostala im je sva infrastruktura+industrijski resursi. Imali su svesrdnu pomoć zapada, političku i finansijsku, jer su se prvi ocepili, i započeli proces cepanja Jugoslavije. Sa malim brojem stanovnika, plus svime onime što su imali, kao i svesrdnu pomoć sa zapada, Slovenija je u odnosu na nas ostale sasvim drugi slučaj. Ne znam zašto je to bitno, ali bio sam u Sloveniji mnogo puta od ocepljenja, imam rođaka tamo, i često se i viđam sa njim, i čujem. U Češkoj nisam bio, ali i Češka je imala svesrdnu pomoć, jer je bila prva zemlja bivšeg istočnog bloka koja je prišla zapadu, pa su joj pomogli. A da je visokozadužena zemlja, to stoji. Još nisu otplatili naoružanje koje su kupili od Amera da udju u Nato

I najviše mrzim kad neko iz nekog razloga ode u inostranstvo, i onda od tamo kad dođe počne nama da drži predavanja kako mi ništa ne znamo, kako smo glupi i slepi, kako smo ovakvi ili onakvi; treba ti što živiš u Kanadi meni da objašnjavaš kako mi živimo ovde u Srbiji !? Smešno
[Ovu poruku je menjao MladenIsakovic dana 02.05.2006. u 22:21 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao MladenIsakovic dana 02.05.2006. u 22:22 GMT+1]