Postovani,
skoro sam instalirao SUSE 10 na svom racunaru. Inace sam pocetnik u linux svojetu, godinama sam na Win95,98,XP.
Htio bih da se povezem na internet putem USB wirelless kartice. Na njoj je chip set zd1201 i Suse ima drajver za nju.
Prepozna mi je kao Wirelles USB... i ja je konfigurisem za dhcp. Nista ostalo ne mijenjam i ne diram. Znam da je provajder na koji treba da se konektujem bez wep-a.
E sad da dodam jedan dio. Imam na tom racunaru i mreznu karticu koja mi inace sluzi da preko AP-a u klient modu se zakacim na internet i to vrlo lijepo radi. Ta kartica mi je sa imenom eth0 i vrlo lijepo kupi adresu i kaci se na internet.
Ne znam sto dalje da radim sa tom USB karticom, sta da konfigurisem dalje, kako da dobije ime wlan0 jer trenutno nema ime.
Probao sam sa komandom iwconfig ali ona mi objavljuje da nemam ni jednu karticu sa wirelles ekstenzijom.
probao sam i sa ndiswrapperom da instaliram drajver od XP-a i to je proslo uredu i ndsiwraper mi je prijavljivao da je tu i drajver i kartica, ali ne znam sta sam morao dalje da radim.
Napominjem da sam dva tri dana eksperimetisao i cak vise nijesam mogao da se zakacim preko moje mrezne kartice, ona vise kao da nije
radila. Morao sam da reinstaliram suse da bih vratio na staro.
Da li mi ko moze pomoci, sta da radim sa tom USB wirelless karticom, kako da je iskonfigurisem.
Imali koji softver sa kojim bih dalje sve iskonfigurisao (ap za pristup i ostalo)
Imali koji programcic koji je poput netsumblera
Hvala vam puno. :)