Citat:
tyranBL: Pa ne znam baš, CD-ovi 98-ice (SE) sa kojima sam se susretao nisu bili bootabilni, u jednom broju slučajeva to je bilo zbog toga što stariji računari nisu imali mogućnost da se bootaju sa CD-a. Ali bilo ih je i koji stvarno nisu bili bootabilni, a ja ih nisam pravio

Ima li još neko iskustva sa CD-ovima W98 koji nisu bili bootabilni. Koliko sam uspio da pratim hronološki tek pojavom Windowsa 2000 se počelo uobičajeno govoriti o dizanju sistema sa CD-a.
Nema veze šta se sve sreće na ovim prostorima a i šire, CD sa W98 mora da bude butabilan (tj nisam baš siguran za upgrade varijante) a to što mnogi ne umeju da narežu sebi kopiju svog legalno kupljenog

Windowsa više govori o njima. Prve verzije na CD su bile od Win95, mada je tada bilo raznih varijanti, na CD je bila upgrade verzija ali kompletna dok je na disketama dolazila full install verzija ali osakaćena. Ne znam da je kasnije bilo floppy varijante.
Citat:
mmwc: Kod mene je isti slucaj.
Sretao sam se sa racunarima koji nisu imali opciju za boot sa cd-a
Pa dobro, ja sam se sretao sa računarima koji uopšte nisu imali bios ali je u početnom pitanju bilo reči o načinu instalacije posle butovanja sa CD-a.
Citat:
savanah: tacno je da je mnogo lakse kad i boot i win idu sa diska. ali sta smeta sto boot ide sa diskete. ja imam i ceo win 95 i win 98SE na disketama, za svaki slucaj. ali imam srece, ovoj komp se moze boot-ovati sa cd-a
Diskete su nepouzdane i spore, mnogo je lakše startovati sa CD-a no sa flopija, bez obzira zašto se to radi. Meni je i fleš butabilan, kao i svaki CD na kome imam bilo kakve instalacije. Nešto nisam siguran da imaš Win98 na disketama, lakše je da imaš CD nego ... koliko beše, za instalacioni folder bi bilo potrebno nekih 80 disketa.