Pa ovako, sto se tice ruskih zbirki, one su predmet obozavanja, posto su zadaci u njima najbolji (i najtezi). Obicno ti je dovoljan jedan A4 papir sa nekim prevedenim ruskim recima koje se cesto koriste. Ipak, koliko kod se njima svi klanjali, takodje ih se i gnusaju, jer niko ne voli preteske zadatke.
A sad odgovori na sledeca pitanja:
Sta ima da se zna u vezi nekih gresaka? Ja mislim da jesam ovladala misaonima.
U osnovnoj skoli ne mnogo, ali se dosta uvodi u 1. razredu. Ali necu da te (jos) opterecujem tim stvarima.
Jel' se polaze kvalifikacioni (srpski i matematika) za MG?
Ove godine se prijemni za matematicku polaze 3. juna (ako se ne varam). Na njemu imas 12 zadataka od po 10 poena blablabla, to sve verovatno vec znas. Rezultati obicno budu istog dana, pa znas da li si usla ili ne. Dalje, AKO si usla, ti mozes ali NE MORAS da polazes obican prijemni (srpski i matematika). Naravno, niko nije lud da buba srpski ako udje u MG. Ja nisam polagao.
Jel' postoji nesto kao skolska biblioteka u MG?
Da, ima biblioteka, ali nije nista preterano veliko. U svakom slucaju, ima sve sto ti treba, mada, po mom misljenju, nema dovoljno kompjuterskih knjiga

Knjiga moze da se zadrzi 20 dana, a svaki dan posle toga (ako ne produzis) placa se 1 dinar
I sta znaci fakultativno ici na neki predmet (npr. na drugi strani jezik)?
Predmet koji ne ulazi u redovne predmete, vec mozes da ides na njega ako pozelis. Ali kada se prijavis, moras da isteras do kraja i ocena ti ulazi u prosek. Po meni, jedino vredi ici na napredne tehnike programiranja u 3. godini. Takodje, ako se ne sakupi dovoljno velika grupa, nece se odrzavati. Ja mislim da kod nas sada niko ne ide na likovno i muzicko, a to me ni ne cudi. Ima na sajtu Matematicke tacno koliko i kada imas koji fakultativni, a i obicni predmet.
Nadam su odgovori dovoljno potpuni. Ako imas jos neka pitanja, fire away