Da ne otvaram novu temu,jer se tice istog racunara (i delova u njemu

)
Dakle,ljudi,ako neko planira da bilo koji mac opremi dvd rezacem onda nikako ne kupujte Pioneer jer u zadnjih par godina gorih uredjaja nije bilo, bar od modela 109 pa nadalje.
Mane:
1.Cuje se kao dresh!
2.Kad ne moze da procita disk (izgreban ili i ne mora da bude,jednostavno nece da ga procita!) pomaze jedino restart racunara na dugme jer sve blokira pa i muzika

i tako moze satima da stoji!
3.Ako disk u njemu ostane duze od 30,40 minuta,bez da se citaju podaci sa njega,pri pokusaju vadjenja diska iz drajva,ikonica cd-a sa desktopa nestane, ceo sistem se "smrzne" na nekih 10,15 sekundi,i kad se "odmrzne", ponovo mauntuje diks,tako da se opet mora eject-ovati.
4.GLAVNA MANA:moze na drajvu da pise koliko god hoce brzina (6x,8x,12x,16x-moj sluchaj) ali nece ni jedan disk narezati ispravno preko 4x bez obzira shto programi za rezanje (toast,liquid,sam finder...) kazu da moze 16x.U stvari,ja nikad i nisam probao preko 8x,ali sam u pochetku upravo na toj brzini rezao,sve dok se jednom nije pocheo buniti oko lead-in pisanja (zavrti,pa stane,pa zavrti... i tako jedno 20 puta,izbaci disk i kaze da disk vise nije upotrebljiv).Ajd, u pocetku mislim kao da nije do diska,probah jos 2 diska,isto.Isti problem se desio cimeru i jednom kolegi na pc-u,stim da smo u cimerovom slucaju mislili da nije do kabla,ploche,nera,win-a ali naravno ni pod linuxom niti sa drugim kablom,plochom nije uspelo!Tako da je moj od prilike 3. ili 4. da mu se ista stvar deshava.
5.Neki put nece da prochita ni ono shto je on sam rezao!
Probacu u narednih nedelju ili dve nec,lg ili sony pa javljam rezultate, mada mi se iskreno ne otvara lampa ponovo

!
[Ovu poruku je menjao cikaKosta dana 01.11.2006. u 22:27 GMT+1]