Evo samo da javim da sam uspesno instalirao OS X i na Intelovu D945GCLF maticnu plocu.Za one koji ne znaju sta je to, nek potraze postojeci thread o toj ploci ovde na forumu.Ukratko, to je ploca mini-itx formata sa integrisanim Atom 230 CPU-om (1.6GHz, 533FSB,512KB cashe) i intel 945 cipsetom, sa integrisanom GMA950 grafickom karticom.Takodje ima na sebi RTL8102 ethernet i ALC662 zvuk.Instaliran je leo4all v3.0 , sa sve EFI-jem, posle toga Kalyway combo update 10.5.3, i posle toga 10.5.4 direktno od Apple-a.Jedini problem imam sa mreznom karticom, nju nisam uspeo da nateram da radi.Zvuk radi pomocu AppleAzalia.Graficka je radila iz prve na 10.5.2 , dok sam sa 10.5.4 morao malo da se pomucim (imao sam hardware acceleration, ali nisam mogao da menjam rezoluciju).Procesor je dobro prepoznat, iako u "About this Mac" prijavljuje samo jedan CPU i 256KB cashe-a, Menu Meters prijavljuje oba, tako da me to ne brine preterano.Performanse su dosta dobre, na nivou Mac Minija otprilike (nisam imao vremena bas da poredim detaljno).Jos cu se pozabaviti mreznom karticom, da vidim da li je mogu nekako osposobiti.Ovo je inace i jedna od najjeftinijih solucija za OS X out-of-the-box.Naravno, nije za zagrizene gamere, nego za ljude koji bi surfovali internetom, slusali muziku, gledali filmove, a s vremena na vreme odigrali poneku ne-agresivnu igricu

znaci, isto kao Mac-Mini, samo kosta 60-ak eura
Evo i par screenshotova da vidite i sami:

Sva sreca sto sam svestan svoje nesvesti.U suprotnom bih bio nesvestan svoje svesti...