Citat:
SASA M.: Ja sam malo razmazen, pa mi ovi multifunkcionalni nekako vishe odgovaraju... :) Sto se tice ovih varijanti iz Zagreba, nisam citao sve sta je pisano, ali nisam video da ima opciju da memorishe neke zeljene vrednosti struje i napona... Kao sto su neki i spominjali, bilo bi lepo da ima posvecene tastere za razlicite kljucne opcije... ali razumem da bi to mozda smanjilo cilj koji su imali sa touch display...
Od skora se pojavila nova varijanta kineskih koji su meni po nekom mom vidjenju bliza onome sto bih zeleo da vidim u smislu "usability"... :)
https://www.youtube.com/watch?v=51fAQbQGGqI
https://www.youtube.com/watch?v=pz0T9rD4Ij0
slika:

Pozdrav iz Zagreba. Ono što bi možda pomoglo u dobivanju ideje što prethodni (H24005) i zadnji projekt, tj. EEZ BB3 omogućuju jesu njihovi web simulatori koji omogućuju isprobavanje gotovo svih implementiranih funkcija i prije negoli se nabavi (ili sastavi) uređaj! Oba se nalaze na dnu početne stranice
www.envox.hr
Između ostaloga može se vidjeti i da oba modela imaju 10 korisničkih profila u koje je moguće spremiti sve postavke, definirati koji će biti aktivan na startu (ako je aktivan
auto-recall) i koji će se moći za vrijeme rada učitavati, brisati i presnimavati. Korisnički profili ne samo da mogu sadržavati fiksne iznose izlaznih U, I i P, već i liste do 256 koraka (sinusi, rampe, pravokutni, stepenasti, itd.) List se mogu editirati direktno na displeju. Nadalje, liste se mogu pohranjivati i učitavati s SD card (BB3 ima file manager) što čini broj predefiniranih stanja gotovo neograničenim.
Što se tiče tastera i "posvećenosti", već je H24005 imao 3.2 kolor touchscreen, a BB3 je dobio još veći (4.3") uz bitno sposobniji MCU koji ga direktno drajva. Iz tog razloga, čitav displej je defakto jedna tastatura koja se, u ovisnosti što je kliknuto, dalje modificira. To, u kombinaciji s enkoderom moguće da se u par klikova dođe bilo kojeg parametra i brzo ga postaviti na željenu vrijednost.
Navedeni kinez pripada drugoj kategoriji uređaja, za početak nije kompletno napajanje, već je jedan od niza ugradbenih modula pa mu je i kućište tome prilagođeno. Po karakteristikama i programskoj podršci također ne spada u istu kategoriju. Tome treba dodati i daljinsko i centralizirano upravljanje korištenjem standardiziranih SCPI komandi (njih preko 300). Naposljetku za one kojima bi to moglo nešto značiti EEZ napajanja su u cijelosti
open source (vidi github.com/eez-open). Naravno sve ima svoju cijenu.