Citat:
Ognjen_NS: mmix, postavavio sam na "localIntranet" i u web.config postavio autentikaciju na windows, i dalje mi u textboxu vraca user-a ASPNET?
Malo je to problematicno kod tebe posto koristis IIS5, koji vise nigde nemam pa ne mogu da testiram ovo sto ti pricam, ali prodji kroz sledecu listu:
1. u IIS-u konfigurisi security da bude ukljucen SAMO "Integrated Windows" (a.k.a. NTLM), Anonymous mora obavezni biti iskljucen (posto ce uvek ici tuda po defaultu ako je ukljuceno i onda ces uvek dobijati ASPNET)
2. U web.config stavis authentication metod na "Windows". Ovo po defaultu nece promeniti account pod kojim radi thread stranice, ali mislim (nisam siguran) da je neophodno za sledecu stavku
3. Ubaci "<identity impersonate="true"> u web.config na istom nivou sam <authentication> tagom.
Ovo ti je matrica rezultata security check-a u IIS NTLM authentikaciji, i sta ce ti koja identity varijabla vratiti. U principu tebi treba neka od kombinacija koja ce ti dati Domain\UserName :
Code:
Table: IIS integrated Windows security
Web.config Settings Variable Location Resultant Identity
<identity impersonate="true"/> HttpContext Domain\UserName
<authentication mode="Windows"/> WindowsIdentity Domain\UserName
Thread Domain\UserName
<identity impersonate="false"/> HttpContext Domain\UserName
<authentication mode="Windows"/> WindowsIdentity MACHINE\ASPNET
Thread Domain\UserName
<identity impersonate="true"/> HttpContext Name provided by user
<authentication mode="Forms"/> WindowsIdentity Domain\UserName
Thread Name provided by user
<identity impersonate="false"/> HttpContext Name provided by user
<authentication mode="Forms"/> WindowsIdentity MACHINE\ASPNET
Thread Name provided by user
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić