Citat:
[WishmasteR]: Uh probao sam Mepis i nije nesto posebno...

Od live distro-a probaj Ubuntu/Kubuntu,ali zavisi sta vise volis GNOME ili KDE

Mepis je peti na top listi na
www.distrowatch.com:
1 Ubuntu
2 Mandriva
3 SUSE
4 Fedora
5 MEPIS
......................
11 Kubuntu
Ubuntu je prvi jer se deli i salje postom totalno besplatno a ne zbog svoje superiornosti. Dokaz za ovu tvrdnju je poziicija Kubuntua, koji se, zasada, NE deli i NE salje besplatno i zauzima skromno 11-to mesto, iako je prakticno identicna distribucija sa Ubuntuom. Obe ove distribucije imaju jos jednu osobinu koja se moze nazvati i manom i vrlinom, zavisi od gledanja na stvari - postoje posebni diskovi za Live rezim i posebni za instalaciju, mada je i za ovo bilo receno da ce se mozda korigovati.
Ako tebi distribucija, koja je u samom vrhu interesovanja korisnika "nije nesto posebno" onda OK, prihvatam. Na kraju krajeva, ja koristim distribuciju koja je na navedenoj listi negde oko 60-tog mesta, iako sam probao Ubuntu, Mandrivu, SUSE, Fedoru, Mepis (njega takodje imam na hd i koristim ga za neke namene) i jos gomilu drugih. Ja za koriscenje te moje distribucije imam svoje razloge, ali zato ne govorim da Mepis "nije nesto posebno".
Citat:
biotech: a sto ti treba video uputsvo kako se instalira knoppix???
kada ga pokrenes sa cd-a startuj terminal i kucaj knx2hdd i prati dalje opcije
Ne treba video uputstvo meni. To je namenjeno da olaksa instalaciju ljudima koji to rade prvi put. Recimo, pocetnik moze da te pita:
- sta je to terminal?
- (komanda knz2hdd ce moda raditi, mozda ne - cini mi se da imas jedno 'd' previse, osim toga, mislim da se komanda unosi kao root) sta da radim, javlja da ne moze da nadje komandu ili tako nesto
- (onda pitanja oko particije itd.)
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!