Citat:
jablan: Sve mi se čini da nisi baš bio na svim časovima OO programiranja...
Nije problem u tome, problem je sto je covek VB6 programer kome je neko (na marketinski predlog samog MSa) saopstio da je VB.NET sledeca verzija VB6-ce

. Od kako sam otisao iz Srbije sreo sam bar 50 ljudi (nazalost uglavnom sadasnjim menadzera) koji su VB6 programeri i koji su uzasnuti "komplikovanoscu" i "neupotrebljivoscu" VB.NET-a

Steta koji su ovi ljudi u stanju da naprave je proporcionalna visini njihovog polozaja. Inhouse nesrecnici u firmi do nas i dalje prave aplikacije u VB6 jer im je CTO bivsi VB programer

. Da sam dobio dolar za svaki sat koji sam proveo objasnjavajuci ljudima da su VB6 i VB.NET dva sveta....
gotivac, izvinjavam se ako sam te pogresno protumacio kao vb6 programera, ali ja po navici sve koji u VB.NET-u koriste module svrstavam u tu kategoriju...
Citat:
gotivac: Dakle, kako deklarisati promenljivu a da bude vidljiva u svim formama koje se pojavljuju u programu?
Elem, prvi savet koji mogu tebi da dam je: skupi sve svoje znanje o funkcionisanju VB6-ce, i sve sem najosnovnijeg znanja o sintaksi vb6-ce i sve to lepo baci u vodu. VB.NET NIJE VB7, ma sta rekao MS.
Postoje transition tutoriali (google: vb6 to vb.net tutorial) koji ti mogu pomoci da se odviknes lose navike zvane vb6
U ovom tvom slucaju, aplikacija ti se gasi zato sto nikad nije ni pokrenuta. Kad to kazem, mislim jeste se pokrenuo .exe ali instanca Application klase nije dobila Form koji predstavlja osnovni prozor aplikacije. Ti si kreirao form, pokazao ga, ali je posle tog show tvoj metod zavrsio sa radom, application objekat je zakljucio da nema sta da odrzava, i glavni thread izvrsavanja se ugasio. Bez aktivnih threadova, proces vise ne postoji i Windows ga uklanja iz memorije gaseci sve preostale prozore ukljucujuci i tvoj form. Da bi tvoj program radio, moras da posle kreiranja Forma, instancu forme predas applikaciji.
Code:
Dim frm as new Form1
Application.Run(frm)
Application.Run je sinhroni metod koji se nece vratiti dok god se forma koja je prosledjena ne zatvori, cime obezbedjujes kontinuirano funkcionisanje programa.
PS: ne garantujem da se Application vidi iz tvog modula, zavisi koje si import-e stavio na vrh.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić