Nisam do sada zeleo da se mesam u savete po pitanju nabavke (kupovine) tv aparata, jer mi to lici na privatnu favorizaciju modela ili proizvodjca, ali, mogu da konstatujem samo jedno, da je Philips sigurno naj-bolji izbor pod uslovom da pogodite model sa Nemackim ekranom, a i da nije sklapan u Spaniji, Italiji itd. To ce, moracete priznati, biti tezak zadatak. Prvo ni jedan prodavac (sto je normalno, jer ni ja to ne bi dozvolio) Vam nece dati da zavirite u kutiju, pa ce te do "prvog" servisa moci samo da nagadjate sta je unutra, sto dakako moze biti veliko iznenadjenje, ne retko ne prijatno !!! Iz mog iskustva posle otvorenih ko zna koliko tv, jedino sam u Grundigu uvek pronalazio sve orginalne delove (mozda zato sto ga sklapaju Nemci

) . Normalno nemojte to uzimati za pravilo ali pozivam sve majstore da probaju da se sete da li su u njima videli Francuske,Spanske ili neke druge katodne cevi ??? Normalno ovo je samo sugestija, a i Grundig je jako skup u odnosu na to sta nudi, pod tim podrazumevam dodatnu opremu, ali koliko ja zanam i dugovecan.