Zašto moderator već 1 ne promeni naziv temi?
Imam 1 pitanje: zašto bi desktop korisnici Linux-a kupovali Photoshop, Autocad i sl. kada najverovatnije mogu da nađu neko besplatno rešenje koje će sasvim zadovoljiti njihove potrebe? Koliko običnih korisnika (ne računam pšrofesionalce) Photoshop-a iskoristi preko 60% opcija? Neko je spomenuo GIMP koji, prema mom mišljenju, može u potpunosti da zadovolji obične korisnike (čak ima neke efekte koje nisam našao u
Photoshop-u + može da koristi Photoshop plugins ako je verovati opcijama).
Inače, koristim na nekim mašinama Linux i moram reći da nije preterano zajeban

E, sad, druga je stvar što M$ ima mnogo bolju marketing ekipu od većine proizvođača Linux distribucija. Linuxaši migu da mrze M$, da pljuju po njemu koliko hoće, džaba im kada M$ ne štedi pare za kampanje. Primetiste li na reklamama zelenu markicu (MS System Builder 2003)? Većina ljudi iz toga može samo da zaključi kako ne postoji ništa osim Win-a. Vezano za tu zelenu markicu je i "Kupujem legalno-dobijam sigurno". Evo, ja, koji sam sa Linux-om upoznat bar 5 godina, sam se na trenutak is3povao kako je M$ jedini proizvođač operativnih sistema. Eto kolika je moć dobro isplanirane marketing kampanje.
Žena u krevetu i vino na stolu nikako ne smeju da čekaju. Jer, vino se greje a žena hladi.
-vinolog