Citat:
bojan_bozovic: Povreda autorskih prava tj. intelektualne svojine podrazumeva gradjansku tiuzbu tj. drzava me automatski ne tuzi zbog povrede autorskih prava kao kad upadnem sa tetejcem u radnju i opljackam je. Sorry.
Mislim da meshash grane prava, krshenje prava intelektualne svojine je pravni prekrshaj, a pljachka radnje sa tetejcem u rukama je krivichno delo. Mogu chak i da ti nadjem podzakonske akte i chlanove, ako bash hocesh da budem precizan.
Citat:
Mene izvodjac ili onaj cija su prava na kopiranje u ovoj drzavi treba da tuzi prvo, a kako ce ako ne gubi pare direktno, to ne znam (ja tu muziku koristim za sebe licno, uopste je ne stavljam na torrent, pa i ne distribuiram, odnosno steta koju nanosim izvodjacu je 10$ koliko kosta 1 CD). Ko ce zbog $10 da me tuzi? Ajde molim te budi realan.
Realno, ti si naneo shtetu izvodjachu i vlasniku autorskih prava (shto su chesto 2 razlichite osobe, jedno mozhe biti fizichko a drugo pravno lice), chime si oshtetio oba lica, plus oshtetio drzhavu, jer kroz placanje autorskog dela ti placash i deo poreza... O tome nisi razmishljao?
Citat:
Uostalom, ja te izvodjace i reklamiram - pogledaj moj lastfm profil... Mogu da me tuze zbog stete od $10, jeste

To na sudu nece da prodje, cak i ako ima pravne osnove, a ovde i
nema pravne osnove jer
ja slusam a
ne distribuiram
Pravne osnove itekako ima, samo si ti isuvishe svojeglav da bi to priznao. Nijedan autor dela te nece tuzhiti, jer ga skuplje izadje da te vija nego to shto ce izvuci od tebe. Hocesh da kazhesh da kad skinesh piratizovan win xp ti ne chinish prekrshaj? Pa ti taj XP samo koristish, ne distribuirash ga...
Mislim da si veoma slabo upucen u ovu materiju, bolje se ne zakopavaj dublje...