Moj zivotni san je nekada bio da isprogramiram GUI "od nule", znaci da se program koji napravim oslanja samo na neku "PutPixel" biblioteku. Strukturalnim programiranjem se ne moze daleko dogurati u toj oblasti, pa si verovatno zato i pomenuo C++. Ne znam na koji bih ti nacin mogao pomoci. Licno sam poceo da radim jedan objektno orijentisani GUI koji bih jednog dana mogao za nesto da iskoristim. Verovtno je za nekoga to gubljenje vremena, ali je ipak ogromna satisfakcija kada ti kao programer drzis sve konce u rukama i ne oslanjas se na neki tamo FLTK...
GUI je fenomelan razlog da naucis objektno programiranje. Prvo napravis osnovnu klasu "window", a kasnije uz "par" linija koda izmisljas nove komponente kakve ti dusa pozeli... Potrebno je dosta fanatizma u svemu ovome, pa ko voli nek izvoli.
Ono sto sam ja poceo da radim je samo kostur GUI-a sa par klasa kao sto su Prozor, Dugme, FileOpener, EditPolje... cisto radi nekakvog testiranja. Inace, program je takav da u principu svaka komponenta moze da ima neogranicen broj "podkomponenti", npr. prozor u prozoru a u njemu menu... Za sada sam napustio rad na njemu ali nastavljam cim malo bolje "dokumentujem" u svojoj glavi za sta cu ga koristiti. Biblioteka koju sam koristio je SDL (iskljucivo za PutPixel-ing). Evo screenshot:
[Ovu poruku je menjao Goq dana 19.08.2005. u 22:39 GMT+1]