Ja cu navesti kako je u mojoj firmi ( BearingPoint INFONOVA , www.bearingpoint.com )...
Od 200 zaposlenih, koliko nas ima na ovoj lokaciji ( u svijetu ukupno ima oko 16 000 zaposlenih), ja licno poznajem njih 40-ak (ukljucujuci i cistacicu

Od toga je jedan Oracle Certified Master (OCM), ne znam koliku platu ima; jedan je od poslovodja u firmi i ima glavnu rijec u vezi baza podataka (Oracle). Nivo znanja mu je na zavidnom nivou, ali se sve vise manje bavi tehnickim stvarima, a vise sa organizacijskim i menadzerskim (project & team management) poslovima.
Poznajem jos 3 Oracle Certified Professional Database Administratora (OCP DBA), a pored njih sam i ja Oracle Certified Professional Database Administrator i OCP Developer. Mozda postoji jos nekoliko, ali ih nisam upoznao licno...
Postoji jedan CCIE (bilo ih je dvojica ranije, ali je jedan presao u neku drugu firmu), koji je glavni za mreze, a poznajem i jos jednog CCNP strucnjaka sa 10-godisnjim iskustvom. On konkretno radi na odrzavanju sistema za Telekom Austria, ne znam koliku platu ima...
Moj nadredjeni nema nijedan sertifikat, ali je dipl. ing. i radi vec 3 i po godine u ovoj firmi. Prosle godine je postao Project Leader za poslove vezane za baze podataka. Poznaje solidno SQL i PL/SQL, ali nije bas solidan u vezi administracije baza podataka. Ne znam koliku platu ima...
Poznajem jos dvojicu Java certified strucnjaka, od kojih jedan izvanredno barata sa Javom i sa SQL-om. Ima oko 6 godina iskustva. Ne znam koliku platu imaju...
Ima jedan izvanredan poznavalac PL/SQL-a sa visegodisnjim iskustvom, ali nema ni sertifikat, niti je zavrsio fakultet ( doduse, studira i radi, pa mu se studiranje oduzilo).
Da napomenem jos, da svi project leaderi imaju zavrsen fakultet.
Toliko od mene...

---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA