Citat:
Pa ajd da vidim tvoje resenje

(mislim sta je 20 min.

)
nemoj se ljutiti...
nisam te mislio zezati, niti reci kako ja super programiram, vec da je to za nekoga ko je iole iskusan stvarno mali posao...
a i ne samo to... vec da takvih programa ima milion...u Borland Builderu bih ga stvarno za toliko uradio...bilo bi fino da neko predlozi nesto sto nema trenutno, ili da covjek napravi neku funkciju ili klasu koja bi nam svima bila od koristi npr....(kad mu se vec toliko radi...)
evo, npr. meni treba f-ja koja ce neki tekst razdvojiti u posebne rijeci i da cu svaku rijec pozivati sa navodjenjem njenog indeksa:
npr u recenici:
dobrodosli na elitesecurity.org
pozivom f-je IME_FUNKCIJE(1) bih dobio rijec "dobrodosli" pozivom IME_FUNKCIJE(2) bih dobio "na" itd.
e sad, ja znam da takva neka f-ja postoji, ali da me ubijes ne mogu se sjetiti kako se zove niti je mogu naci...i ako je rumpl sad ne napravi, moracu je sam napraviti i dodati u moju biblioteku f-ja koje sam sebi napravio a koje mi stalno trebaju....
ili npr. napraviti klasu, npr. za rad sa tekstom cija bi neka f-ja vratila sve rijeci u Memo2 koje su slicne sa rijecju koju sam naveo u pozivu
npr.
Memo1->Text=IME_KLASE->NADJI_SLICNE_RIJECI(Memo2,"marko");
pa bi se u memo upisale rijeci "janko", "zarko", "darko", marko", "mirko" i ostale slicne koje se nalaze u Memo2...
e, da...ovo se sve odnosi na rad u borlandu, dakle radi se o Stringovima a ne o nizovima karaktera...
eto ti moji predlozi...
UPS!! PARDON!! tek sad vidim da je rijec o C-u... i da se uostalom nalazim i na forumu "C"

... moje izvinjenje svima....!!!a pogotovo MasteReX-u... ovo stvarno ne bih mogao uraditi za 20 minuta u C-u...
[Ovu poruku je menjao fucking voodoo dana 08.06.2006. u 23:17 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao fucking voodoo dana 08.06.2006. u 23:18 GMT+1]
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...