Pozd.
na trenutak mi ovo chudo lichilo na Hobo pauka (JAOJ!

) (Tegenaria agrestis, familija Agelenidae) ali generalno oni se nalaze u zapadnoj evropi i nemaju obichaj da zalaze u ljudske nastambe

. Ni klima im ne odgovara tako da skoro sigurno mozhemo da ih otpishemo. U svakom sluchaju bolje da nije jer su veoma otrovni, veoma slichno delovanju Brown Recluse paukova (Loxosceles reclusa) - otrov im izaziva nekrozu tkiva.
E sad... nisam neki veliki poznavalac ... kazhesh da je dosta veliki ... mozhda je u pitanju Tegenaria gigantea (veliki kucni pauk) iz iste familije (usput, u crnoj gori bi trebalo da bude oko stotinjak vrsta paukova iz ove familije), mada mislim da konkretno Tegenaria gigantea nije bash uobichajena za to podruchje (nalaze se pretezhno u V. Britaniji), a i po sharama ne lichi bash - moguce da je recimo neka srodna vrsta) Prilichno je brz, mislim da je jedan od najbrzhih tako da to opet baca sumnju da je to on chim si uspeo da ga uslikash

Nije previshe otrovan kao njegov rodjak, tako da nema bojazni... efekti su mislim svrab, sitna ranica i to nestane za koji dan. Zanimljivost za njih je ta shto sa njima u kuci si siguran od Hobo paukova jer se tuku za poziciju i ovaj obichno pobedi
Pogledao sam malo po netu, i u jednom trenutku nashao sliku pauka koji je glavu dajem tvoj isti, ali taj neko ko je sliku postavio je isto pitao koji je to pauk a niko nije odgovorio

Sada bash i mene zanima ... nadam se da ce neko sa foruma znati odgovor
Svako dobro.