Da, to zvuči kao ono što sam ja nedavno pitao na jednoj srodnoj temi koja je posle toga zaključana (k'o da sam rek'o ne znam šta)...
Nisam pravnik, ali sam 100% siguran da licenca nije kompatibilna sa ranijim proizvodima. Čak ni VB6 licenca ti ne daje pravo da koristiš VB5, pa kako bi tek onda važila .NET -> VB6 relacija?
Na žalost, microsoft ne prodaje VB6 u ovoj državi (last time I checked), a pri guglanju komercijalnih sajtova nisam uopšte našao da se VB6 prodaje on-line. Kako je u pitanju ozbiljan softver, moraš da pljuneš pare ovlašćenom distributeru. Moje pitanje je... KOME??? Imam volju, imam pare, a nemam kome da ih dam... eto nesvakidašnje dileme u ovoj državi

.
Ne bi ni bio veliki problem da je izašao npr. VB7. Onda bi mogao da kupiš VB7 i da kod prebaciš iz VB6 i hopefully, bio bi kompajliran kako treba. Međutim... Sve se svodi na to da MS sada forsira .NET framework, i ne znam ni da li uopšte prodaje stariji softver.
Išao sam na MSDN ali kod njih se tek ništa ne razumem (legal mumbo jumbo). Search za VB6 mi stalno daje neke knjige (ma kako ti formulisao search neće ti izbaciti ono šta hoćeš... npr. "purchase Microsoft Visual Basic 6.0 Professional Edition")
Pa ako neko zna gđe ima kupit' ovi ođe pomenut softver, i ja bi mu bija zahvalan da to ođe javno reče.
In a game of chess you must never let your opponent see your pieces - Zap
Brannigan