Evo opet odgovora za dužinu mašine, kad sam malo odmorniji.
Može i kraće od 3m , ali...
Potrebno je dakle da određeno vreme materijal (boja) provede pod temperaturom. Kraća mašina, odnosno sam tunel - manja brzina rada. Za ulaz i izlaz treba barem 40-50cm i ako je tunel npr. 50-60cm eto mašine od 1.5metara, ali...
U specifičnim uslovim (bela majica, nesmeš da je savijaš i stavljaš jednu preko druge) brzina može da padne na 30tak majica na sat, čak i manje. Za početak izgleda beznačajno, ali da li ti treba investicija na kratak rok.
Treba da odradimo nekoliko desetina hiljada majica u dve nedelje, znak 5cm, sušara guta nešto preko 200 na sat što stigne da odradi jedan čovek. Nema svrhe da radimo troje, nego ćemo se podeliti u smene, verovatno, pošto sam predložio da odradimo jedan deo preslikačima i radom na dve pegle ubrzamo proces i oslobodimo karusel i za druge poslove.
Misliš dosta je onih 30tak na sat, zamisli 100 majica (što je onako najčešći broj) koje treba da radiš celu smenu. Naravno računao sam i pripremu sita.
Citat:
devil-666: ok pa na to sam ono mislio da dopunis..a moze i neka slicica....nije na odmet..
poz
Sličica teško, jer bi trebalo otvoriti sušaru da bi se nešto videlo, a ako se pojavim još i sa fotoaparatom proglasiće me za špijuna i stranog plačenika. Napraviću neke skice. Jel imaš nekog poznanika koji se razume u elektroniku (ne samo elektriku) da napravi kontrole? Nije baš toliko komplikovano da bi trebalo angažovati EI Niš

A da, radim odskora u firmi za izradu konfekcije koja ima i svoju mini štampariju, a 2006 sam bio u štampariji koja za tekstil isključivo radi preslikače.
Pozdrav