E Otprilike ovako, ima jedan bend iz Splita i tako se zove.
Slušajete sad dobro.
Svi koji imate problema sa gihtom.
Kako nastaje, počinje i šta se događa.
Meni je prije dva tjedna počelo ovako:
Naoticati noge, stopala, gležnjevi, edemi na obje noge i šake na rukama, tj. prstima naotečenost, kao male mortadele, tako ja to zovem.
I onda nakon par dana svrbež na organima za mokrenje.
Pa nakon toga smanjena količina kod mokrenja, do toga da svega par kapi izađe i to jedva, a uz to peče i vruće je.
Tada sam uzela tablete za mokrenje, Fursemid i nakon njega normalno mokrila.
Ali čim je djelovanje prestalo, opet isto, samo par kapi, peče, vruće.
Nakon toga, grčevi u prstima ruku, počeli su me hvatati i boliti.
Uz to pritisak na uha, začepljenost kao u avionu.
Trnci u rukama i nogama, šakama i stopalima.
Trnci i utnutost lijeve ruke od prstiju, preko lakta do ramena. Cijela ruka.
Nakon toga na nogama se javilo crvenilo. Na otečenost koja već je prisutna. Na obje noge prema koljenima.
Otečenost nogu traje već 2 tjedna, nije se povukla. I ti trnci i utrnutost prstiju ruku i nogu isto tako.
I jedan dan počele su odjednom velike vrućine, nakon ovih kiša i poplava.
To je bilo prije par dana.
Taj dan dok sam sjedila u ordinaciji i čekala da dođem na red i imala osjećaj da ću se srušiti sa stolca.
Nemam zraka, nemogu disati, pritisak u glavi, na uha, začepljeno sve, trne lijeva ruka cijela, prsti na lijevoj ruci.
Uđem u ordinaciju i doktorica mi izmjeri tlak, inače imam nizak tlak cijeli vijek, a sad 170/110 i broj otkucaja srca 130 u minuti.
I odmah mi da inekciju Fursemida i tabletu pod jezik.
Inekciju za izmokravanje i da bi te otekline splasnule, a tabletu za snižavanje tlaka i otkucaja.
I pošalje me na vađenje krvi kompletno i urina.
I danas nalaz je takav, da mi kaže ovako: Nema šta nema.
Imam povišen šećer, holesterol, jetra ne radi, i giht.
I da mi tablete jedna dnevno Alopurinol.
I naravno popijem tu tabletu i krenem po internetu sa pitanjem: Lječenje gihta prirodnim putem
I otvori mi se prvo ovaj forum, pročitam sve što ste ovdje napisali i imam potrebu reći sve ovo, svoje iskustvo.
Znači, nikada ranije nisam imala nikakvih problema sa gihtom, ovo mi se sada događa.
I nije počelo sa palcom na nogama, niti po noći i nema veze sa ničim od jela, jer ne jedem ništa što inače se nebi smjelo.
Jedem pretežno povrće, sa nešto malo i rijetko piletine, bijelog mesa i ribe.
Ali sam u zadnjih 2 mjeseca pila tablete Osteo Bi Flex za artritis koje sadrže u sebi sastojke iz školjki i moguće je da su mi one izazvale ovo
što se događa.
Ili sam previše uzimala dnevno tih tableta i došlo je do ovog poremećaja u organizmu.
A tu je još jedna stvar.
Kako sam otkrila da imam Candida gljivice i išla ispirati sa sodom-bikarbonom taj dio.
Tako sam stavila na gazu vodu sa sodom i držala je neko vrijeme, moguće je da je od toga došlo do upale mokraćnih kanala, jer mi je
nakon toga počelo sa pritiskom i bolom kod mokrenja i smanjena količina mokrenja.
Evo upravo sam se vratila sa toaleta jer mi je bio pritisak na mjehur, nisam uspjela izmokriti niti par kapi, a popila sam u zdanjih sat vremena sigurno
preko litru vode i pojela pola kile trešanja.
Da našla sam da trešnje i višnje smanjuju bolove kod gihta. Pa ih jedem cijelo vrijeme.
I imam namjeru jesti samo njih dok to ne prestane.
I nakon što sam pročitala kod jedne osobe da joj je pomogao Movalis tablete, slučajno ih imam kod sebe, jer mi je doktorica dala za artiritis, ali ja to nisam
pila uopće. Sada sam uzela jednu tabletu od 15 mg i popila. To je bilo prije sat vremena. Još ništa nije počelo djelovati, jer me svi zglobovi na prstima
bole i vrlo teško mi je sad ovo što radim. Tipkati sa tako otečenim prstima, i ukočenim, a svaki zglob boli.
Hoću reći slijedeće:
Da ovo što se meni sada događa, stanje koje je trenutno, nakupljanje mokraćne kiseline u zglobovima, vrlo lako može biti proces uplale mjehura i mokraćnih
kanala, sa nekim sastojkom iz tableta Osteo Bi Flex, vrlo vjerojatno osjetljivost na te sastojke iz školjki.
Imam namjeru u što je brže moguće riješiti ovo stanje sa svim raspoloživim sredstvima.
Prirodnim putem naravno.
Jer za svaki poremećaj u prirodi postoji lijek, iliti biljka koja liječi taj poremećaj.
Pa tako i ovaj problem sa gihtom i nakupljanjem mokraćne kiseline u zglobovima.
Zanima me da li je netko od vas koristio neke čajeve ?
Pročitala sam da čaj od lipe i timjana pomaže kod gihta, isto kao i čaj od jaglaca.
Nikad nisam pila gazirana pića u životu, niti jela iznutrice, niti meso, niti bila pretila.
Moja visina je 180 cm i težina 65 kg.
Sada sam trenutno 85 kg kao posljedica nus pojava lijeka Decortina za artritis koji sam pila 8 mjeseci i od njega dobila 20 kg samo u gornjem dijelu
tijela, a glava mi je bila kao Jupiter, uz kapilare koje su mi izbile po cijelim nogama, te dlakavost po licu, suzenje oka, zamagljen vid, i ostalo.
Kad sam shvatila da nema pomoći za to, osim prestati uzimati te tablete prije 3 mjeseca prestala sam ih uzimati.
I tada sam počela uzimati umjesto njih prvo Rehartho i one su mi bile dobre, ali kad sam njih popila jednu kutiju, u apoteci su mi rekli kako je
Osteo Bi Flex najbolje što imaju i uzela sam njih. Popila dvije kutije do sada, i upravo jučer sam ostala bez njih, ali ih ne namjeravam više uzimati.
Radi ovoga što se događa sada.
Mogu reći da je čitava priča sa mojim artritisom povezana sigurno sa gljivicama Canidide koje imam već godinama i nisu liječene.
Tako da sada prvo idem na uklanjanje tih gljivica, a sa tim sigurna sam da ću riješiti i problem sa artritisom.
Bilo bi mi drago da mi se javi netko tko je uspio riješiti problem sa artritisom.
I gihtom naravno.
Ako znate nekog travara, koji ima iskustva sa ovim poremećajima i kojim biljkama se može pomoći, neka mi obavezno javi.
Inače, zanimaju me svi ljudi, stari travari, koji poznaju dobro biljke, a voljeli bi prenijeti to znanje nekome.
Javljam se odmah i sad.
Pozdrav svima i sretno.
zdravooooo