Nesto se i ja interesujem za ubacivanje woofera u auto, pa sam iscitao ovu temu..
Sto se tice auto-audio tehnike, totalni sam newbie. Al' znam sta bih hteo da izvedem, pa ako neko ima koristan savet...
Dakle, imam prilicno mali auto (ford KA - da li je zenski ili nije, o tome drugi put

), u kome trenutno imam Panasonic MP3 CD player (mogu da pogledam sutra i tacnu oznaku) na kojem pise 4X50W MOSFET. Na njega su prikacena 4 zvucnika, napred u vratima 2 Pioneer dvosistemca (ne znam snagu, mogu da proverim sta pise na njima) i nazad na klupi koju sam sam pravio 2 pioneer elipse (isto ne znam snagu ali mogu da proverim). E sada. Klupu sam napravio tako sto sam jednu drvenu plocu isekao tako da pokrije ceo gepek iza zadnje klupe (posto je ford KA hatchback varijanta), u to drvo ubacio zvucnike (elipse) i presvukao ga sa gornje strane nekom tkaninom (sa tankim slojem sundjera). Prakticno se ceo gepek ponasa kao zvucna kutija (posto je i onako prilicno mali), jer je sa gornje strane zatvoren tom daskom sa zvucnicima, a sa ostalih strana unutrasnjim ivicama auta.
Moja ideja je da tu dasku izbacim i napravim nesto "pristojno" a da u celu pricu ubacim i jedan subwoofer.
Pitanja:
1. Da li mi se isplati da napravim kvalitetniji "poklopac" za gepek (neko jace drvo, sta ja znam) u koji bih stavio dve stare elipse + woofer, pa da se ceo gepek i dalje ponasa kao kutija (s tim sto bih tada verovatno morao jako precizno da isecem dasku da "pase" i da je dobro oblozim sundjerom da prati liniju gepeka)?
2. Da li je moguce za 300-ak evra kupiti neko iole pristojno pojacalo + woofer (drajver)? Nije mi bitno da me cuju dva bloka dalje, bitno mi je da ja u kolima osetim da to lepo svira.. Sta bi mi vi predlozili u kombinaciji sa prethodno navedenim komponentama?
3. Ukoliko predlazete da pravim celu kutiju "from the scratch", da li da napravim jednu u koju bih stavio woofer i jednu za elipse, ili... ?
Hvala unapred i sorry na duzini posta..