pa ja radim u jednoj manjoj firmi kao J2EE developer. Grad je naravno predivan i ljudi su sasvim ok. Meni se mnogo svidja (pivo im je odlicno
Radnu dozvolu mi je izvadila firma i na osnovu toga sam dobio dugotrajnu vizu (na godinu dana - kasnije produzis). Inace ovdje im treba mnogo ljudi
ali, kao sto vec rekoh, ako dolazis zbog novca nemoj ovamo. Mozes super da zivis i nesto da ustedis ali skoro nista vise nego u BG - znaci situacija nije ni slicna
finansijskoj situaciji u DE ili UK

Naravno visina plate zavisi od toga koliko si dobar, koja pozicija i kako se pogodis itd. Cijene svega su skoro iste (neznatno vise) kao u Srbiji ali su cijene stanovanja vise.
Radnu dozvolu sam dobio za 3 sedmice od podnosenja papira, a na dobijanje dugotrajne vize cekas oko 2,5 mjeseca. Naravno mozes da dobijes i vizu koja ti vazi
do 90 dana i sa njom da udjes u CR ali zvanicno nije dozvoljno raditi sa tom vizom (mada niko nece da te provali - sem ako si bas baksuz). Tako da mozes
da izvadis ovu vizu do 90 dana (nju dobijes kroz 5 dana od dana predavanja zahtjeva), a istovremeno da predas za dugotrajnu (da bi predala za dugotrajnu treba da imas radnu dozvolu ili neki drugi razlog zasto da ti izdaju tu vizu). I onda radis, a poslije 2,5 mjeseca se vratis i podignes ovu dugotrajnu vizu!
ne znam da li sam dao zadovoljavajuci odgovor
pozdrav