Odgovor "zealotskog" uma 3:
Jebem ti SuSe, ne mogu ni na odmor na miru

Taman što se 2 dana lepo kupah u moru, zovu "jooj, nešto se sjebalo, dolazi", a i ko mi je kriv, kad poveravam linux u ruke win-neznalica

! Sad sam ovde jedno 2-3 dana, pa se vraćam i isključujem telefon. Budući da je ostalo jako malo toga za dalju elaboraciju, osim pukog sukoba mišljenja, samo da pojasnim par stvari, da ti ne ostanem dužan.....
Citat:
Sundance:
Dakle ukoliko kvalitet nije pod navodnicima u nekom drugom smislu osim ironičnog, molio bih te da to elaboriraš. Hvala.
Inače ostaju hrpa govana.
Jeste bio ironičan smisao, dakle, nema potrebe da elaboriram. Oko ovog drugog mogu reći samo to da je ovo tvoje mišljenje, ja se sa tim ne slažem, i to je to.
Citat:
A prvi susjedi su im komercijalno uspješni GPL developeri.
he-he

..... otprilike tako
Citat:
Želiš reći da je ljinux tako prfkit da ne zahtijeva update godinama?
Naravno da to ne želim reći. Recimo, ako želiš, Gentoo-vo portage stablo je odlično rešenje, za one koji imaju brže veze, a sve ih je više takvih. Mada i u Slackware-u vrlo jednostavno podesiš sistem, eno meni je u firmi uvek na current. Svako jutro u određeno vreme, on vidi šta ima od novog, prijavi, ja to pregledam, odlučim treba li mi šta od toga, instaliram, i uvek sam up-to-date.
Citat:
To znači da si ti loš administrator, ukoliko je bilo kakav user-mode program uspio kompromitirat sigurnosne parametre OS-a.
Pa dobro, možeš tako gledati na to, s'tim što ni ja nisam bio dovoljno precizan, ali i jesam, jer kad kažem "moj sistem", to znači sistem koji sam ja postavio-podesio-konfigurisao. Da, ali ne mora biti baš uvek krivica samo do administratora. Da li ti to hoćeš da kažeš da su, uvek kad dodje do nekog upada, krivi isključivo administratori??? Možda i jesu u najvećoj meri, ali - hmm, pa ne bih se baš generalno složio sa tim.
Citat:
Većina AV inače ima auto-update već 10 god.
Hvala na obaveštenju, ja nisam znao

Citat:
Ali su zato imali bezbroj drugih problema.....
Zaista je žalosno i otužno što misliš da je promjena OS-a način rješavanja tog problema. To je tako kriv i pogrešan pristup. Umjesto da ljude naučiš 4-5 stvari, ti ih tjeraš da na prelazak na novi OS, koji sa sobom nosi gomilu novih problema...
Baš si pravi zealot.
Ja to nikada nisam rekao. Pazi, ja radim za druge firme, nisam ja stalni sistem-administrator ni u jednoj od njih (još uvek se ne bavimo time). Što se toga tiče, ja nemam mogućnost bilo koga da teram na bilo šta. Klijent me pozove, kaže šta mu treba, ja u skladu sa njegovim potrebama, i fininsijskim i drugim manje-više objektivnim mogućnostima, u najkraćem roku predložim najoptimalnije rešenje, a u 99% slučajeva 2-3 moguća rešenja, od kojih je na njemu da izabere koje će primeniti. Recimo, ako firma sa 40-ak računarara (kojima bi svrha bila office programi, internet, mail, web, štampanje, unutarnja korespodncija, manje baze podataka, tipa stanje u magacinima, zaposleni, i sl. i da ne nabrajam dalje) koja pritom nema nikakvu potrebu za nekim softverom za koji nema alternative u Linux, jeftinije i celishodnije rešenje za takvu firmu je Linux, ***i ga! Ja gledam da i taj klijent što bolje prođe za svoj novac, da ga ne zajebem, da bi me zvao i sledeći put, jer pametnog čoveka možeš samo jednom zajebati. Većina tih firmi su manje, imaju 2-3 administratora svoja, koji neretko i nemaju ikakve značajnije kvalifikacije za posao koji rade (mada to je sada drugi problem). Dakle, ja nikome nisam stalni administrator, da bih ja bio prvi na listi odgovornosti, i nikada ne kažem "e nemoj Windows, nesiguran je, ajde uzmi ti lepo Linux, pa ga uči i nećeš imati problema sa sigurnošću". Taj pristup bi bio glup. Zato sam već par puta i rekao ODNOS CENA/KVALITET JE NA STRANI LINUXA, a ti nekako nikada tu moju tvrdnju da citiraš i kažeš šta imaš o tome. Ja još uvek radim Windows mreže, u najvećem procentu, zatim kombinovane, i Linux mreže. A što se Linuxa tiče, klijenti u najvećoj meri nemaju ništa sa podešavanjem i konfigurisanjem, od koga često i mene, kao malo iskusnijeg linux poznavaoca, često zabole i mali i veliki mozak. Oni dobiju gotov sistem, koriste svoje programe tako što kliknu na ikonu, program se otvori, itd., isto kao i u Windowsu, i nikakav problem. Onima koji su na Windowsu, objasnim šta treba da se radi da bi bili relativno bezbedni i to je to. Dakle, nikoga ni na šta ne teram, sami ljudi odlučuju, i sve češće se opredeljuju baš za Linux.
Citat:
Dakle jedini argument ti je "ja mislim da...".
Zašto sam mislio da će na tome sve i ostati.
Da, to je moj argument, pričam ono što znam (ili mislim da znam) i sa čim se svakodnevno susrećem, i iznosim svoja iskustva, a i nisam linux-advokat da bih ronjao po web-u i navodio tudje citate i navode, koji često nemaju validniju potporu. That's all from me (for now)....
P.S.
Iako ne podnosiš ni reč Linux, a taj OS pogotovu, voleo bih čuti tvoje mišljenje o ovome što predlaže čovek na ovom linku
http://akaimbatman.blogspot.co...distribution-of-future_15.html