Soho paket 512kbps.
Celih mesec dana sam forwardovo neke portove na taj link, pa jedno vreme i sve.
Avereage je bio ~100kbps, iako je stalno nesto letelo ka njemu.
Samo cu napomenuti, da je u test periodu od 36 sati, 512kbps bilo zakucano do daske, cim je prosao pomenuti test period, protok je uglavnom bio avereage...
Posle sam pokusavao da menjam uredjaje (cisco Aironet350, AWAP 600G - ateros, dlink900) i nista bolje rezultate nisam dobijao ni sa modifikacijom raznih parametara.
Da ne govorim da imaju gomilu rupetina u sistemu, pocev od toga da im je ceo wireless bridgovan (sramota), nigde nema izolacije klijenata, tako da vam se ladno desi da flesujete tudji uredjaj slucajno primera radi.
Zatim, da ne govorim da sam upao njihov canopy, sasvim slucajno pri pokusaju da pristupim svom uredjaju, koji (eto opet sramote) naravno nije imao password. Javio sam liku koji je tamo neki baja, pa se nadam da su to ispravili...
Jos jedan poklon svima vama, pa se grbavite za net od neobee-a, mozda ce ih "objavljivanje" (mada je mozda neko ovo vec pre napisao, ali ja slabo pratim ovaj forum) ove rupe naterati da zaposle nekog ko ima malo vise materije u glavi:
Pribavite Wellenreiter komadic software-a (http://mesh.dl.sourceforge.net...eiter/Wellenreiter-v1.9.tar.gz) i prism2, orinoco ili cisco karticu.
Jednostavno povatavajte jedno vreme po vazduhu klijente sa nekom slabo usmerenom antenom. Nabavite nekoliko MAC adresa asociranih na neki od njihovih APova.
Klonirajte pribavljenu MAC adresu, i upadnite na odgovarajuci AP.
Povucite IP od dhcpa, i dobicete naravno, javni IP i odgovarajuci GW kroz koji imate 64kbps.
Naravno, necu vam ni spomenuti da mozete da bridgujete karticu sa kojom ste se nakacili na njih, i pustite dzabe net na celu svoju mrezu, i naravno, svako ce imati svoj javni IP i 64kbps (assignovace vam dhcp), koji jest da su shapovani sramotno, ali bolje i to nego dialup. Jos jedna varijanta vam je da uzmete (budjavi) ovislink 1120, klonirate MAC na wi interfejsu, zakacite se na njihov AP i samo ga zakacite na switch.
Ovako ne kradete internet od pojedinaca, vec od samog provajdera... Ovo je dokaz rezanje troskova na strucnosti ljudi, zna itekako da stvori deficit. Gazdo neobee-a, menjaj "strucni" kadar

Opsti utisak o neobee-u: ...
Trenutno testiram panline.net, pa cu da javim kako oni sljakaju.
Ako neko zna jos nekog wireless ISPa vrednog pomena, neka mi javi, da probamo i njega....