Code:
5-4-3 rule
A guideline for designing a shared Ethernet network (not switched Ethernet) for an optimal flow of traffic.
The 5-4-3 represents the creation of a single collision domain, and the numbers are maximums:
(5-) no more than five segments between any two nodes that communicate with each other,
(-4-) no more than four repeaters in those five segments, and
(-3) no more than three of the five segments can have active devices (clients or servers).
5-4-3 rule
A guideline for designing a shared Ethernet network (not switched Ethernet) for an optimal flow of traffic.
The 5-4-3 represents the creation of a single collision domain, and the numbers are maximums:
(5-) no more than five segments between any two nodes that communicate with each other,
(-4-) no more than four repeaters in those five segments, and
(-3) no more than three of the five segments can have active devices (clients or servers).
E sad, s obzirom da do sada nisam sretao ovo pravilo, a o kompjuterskim mrežama i njihovom dizajnu sam konsultovao knjigu Top-Down Network Design od Priscille Oppenheimer, koju su mi preporučili, kao i još neke Cisco knjige koje sam našao ovde na forumu, pitam ja vas: da li sam nešto debelo prevideo jer, koliko vidim, ovo pravilo važi ravnopravno i za switch-eve i za hub-ove tako da bi trebalo da u gorenavedenoj literaturi pravilo 5-4-3 bude makar spomenuto-a njega nema. Dakle, da li je to neko pravilo u opštem dizajnu mreža i da li se ono strogo poštuje jer ga nisam video u literaturi, bar ne onoj koju sam ja čitao?
Hvala i pozdrav!
P.S. Da budem iskren, sad mi je jasno zašto je Markom okarakterisao mrežu korisnika u Kaću kao "budževinu" jer se nikako ne slaže sa dotičnim pravilom! Molio bih makar malo objašnjenje, ako može!
10x!

Bolje 100 godina biti milioner nego nedelju dana siromašak
(c) Alan ford
(c) Alan ford