NP, čiko..biću dobar, obećavam

1. Uporedi mi SCSIPI NetBSD SCSI+ATAPI implementaciju sa budzevinom iz Linux kernela
2. Objasni mi zasto svaki bogovetni UNIX sem linuxa omogucabva i binary compatibility, da moze da bude podrzan od proprietary sw... Obrati paznju na nivo diskusije 'linux kernel monkey-a' i ljudi iz Sun Microsystemsa...
http://www.elitesecurity.org/t...ust-little-bit-of-kernel-rant-
3. U mission-critical sistemima ti je neophodan hotplug - mogucnost da zamenis procesor, plocu, io kartu koja ne radi bez gasenja sistema (availability)... Kako se tu ponasa 'igrajmo se klastera' linux resenje vs. Solaris ili AIX? Solaris mozes i na desktop i webserver da stavis, izmedju ostalog, i ako je GNU softver pisan dobro, sto cesto nije slucaj zbog linux cowboy-a isti da iskompajliras na solarisu... Znas li da NetBSD tim mora da pecuje GPL kod linux cowboy-a posebno da bi mogao da se kompajlira na UNIX sistemu? (probaj da kompajliras na NetBSD)
E ovde si me stvarno fascinirao! ič nisam razumeo, osim ponešto od onog pod 3..doduše, kod mene nije baš "mission-critical sistem", ali sam malo petljao sa mojom Quad mašinicom pod Suse 8.2
Šta da ti kažem? hot-plug SCSI radi bez greške, vađenje/stavljanje PCI-kartica takođe, procesor-board sa 2 komada sam za probu čupao, i druga, sa druga 2 komada je nastavila da radi, a mama-plohu iskreno nije mi palo na pamet da čupam..mogu da probam, ako ćeš ti da platiš eventualni kraš