2. Kazu da ti Dlink adsl ruteri/modemi znaju da se zaglupe.. mozda da probas sa nekim drugim ruterom... ja imam SpeedStream i odlicno radi.
3. Za koji deo? Ja imam FTP samo na glavnom vodu izmedju zgrada.. jer je noseci (ima posebnu sajlu uz njega) i provucen je kroz plasticno crevo za kablove da bi ostao citav od kisa, snegova i vetrova..
4. Najlakse uzmes dva rutera i na npr. levom delu zgrade das svima gateway od jednog rutera, a za drugi deo zgrade das im drugi router gateway.
5. Ako je za LAN ogranicenje 100m verovatno i RJ45 ima neko ogranicenje... ali do 50-ak m bi trebalo da radi provereno.
6. Naravno da moze... metalna cev... ne vidim tu neki problem? Jedino ako nesto ne zraci Boga oca..
i na kraju:
1. pa lepo zamisljeno... ako cete da rentirate isplatice se... samo kako mislis da garantujes protok korisnicima? Npr. ja sad uzmem 128k preko vas ali stalno ovaj iznad mene skida DVD filmove i gusi ceo link... i ja jedva da mogu da surfujem.. a platio sam 128k...

Pa tek onda ako Telekom bude zezao sa svoje strane, ili provajder sa svoje.. znaci poradite malo na menadzmentu, tehnikalije nisu problem
Pozz