Citat:
Tisma: Da imam backup baze, ali ne znam kako da ga stavim na novi forum. (možda vas je zbunilo ovo povratim - tako su preveli na phpBB-u

ali to je ustvari da vratiš bazu koju si imao).
Nije me zbunilo...

Tako i trebas da vratis bazu, preko "Restore Database" ili kako su preveli "Povrati bazu".
Koju ti je gresku javilo kada si ovako vracao bazu?
Savjet I Probaj ako je baza velika (> 2MB) da je isjeckas na manje dijelove 01.sql, 02.sql... Bitno je samo da "sjecnes" poslije ";".
Savjet II: Jos jedan moj savjet ti je da pri sjeckanju baze izbacis tabelu "phpbb_session". Znaci od
Code:
#
# TABLE: phpbb_sessions
#
pa do
Code:
#
# TABLE: phpbb_smilies
#
Ako uklonis ovo dvoje (komentari -> nema efekta na bazu) i sve izmedju, uklonices dio za vracanje sesija, te ako previse isjeckas bazu, moci ces da zavrsis back up kako treba.
Savjet III: Isto izbaci tabele "phpbb_search_wordlist" i "phpbb_search_wordmatch". Dosta ces olaksati vracanje baze. Znaci od:
Code:
#
# TABLE: phpbb_search_wordlist
#
pa do
Code:
#
# TABLE: phpbb_sessions
#
Ako uspijes da vratis bazu lako dodas i ove tabele da bi ti pretraga radila.
Citat:
Tisma: Pokušao sam sa phpMyAdmin-om i prijavljuje mi grešku koju sam naveo.Prvo sam označio sve tabele pa išao na DROP, a onda sam iskopirao onaj backup i pisalo je da je sve OK ali kad sam otišao na forum ovo se pojavilo.Gde grešim?
Provjeri prefiks u "config.php". I meni je sa phpMyAdmin bilo problema, pa ga za to ne koristim.