Svaka vam cast kako umete da zakomplikujete!!!
Ako ovde ima 250W ja sam vanzemaljac!
Citat:
sad vise mi neznamo kad se kondenzator napunio na 30 v ili koliko vec.. i pitam se na kolko se volti maximalno moze napunit taj kondić.. najvjerojatnije na nekoh 300, a to bi bilo malo pre vise (sta ne?).
NE! On ne moze da se napuni preko vrednosti koja je napisana na njemu, moze samo da explodira, tad ces znati da se napunio na vise od dozvoljenog. Koji ti elektrolit ide tu?Napon, kapacitet? Ako te brine punjenje smanji kapacitet.
Nemoj mnogo da komplikujes uzmi lemilicu i radi. Imas par varijanti za spajanje pa probaj, vidi koja ti odgovara. Da rezimiramo:ako hoces na bas, stavi dijak ako ne nemoj! Probaj pa javi sta si uradio, cisto da znamo!
Citat:
Dugim i mukotrpnim posmatranjem sam provalio (blago meni) da kad se na strobu spoje K i A na tiristoru (dok je isti skinut) okine sijalica, ali ne okida dok se oni drze spojeni, nego treba da se pusti pa opet spoji...
Ma nemoj? A sta trijak inace radi tamo? Da nije neki crnogorske proizvodnje pa da samo sedi i nista ne radi?
Citat:
E ja imam jedan music-to-light modulator i resih da njega spojim na A i K jer on okida na udarac bassa (ili vec kako se podesi) ali kad otkacim sijalicu (obicna 220v) sa modulatora, njegov tiristor zajebe da okida... Sta sad...
Pa naravno da ne moze da okida kad si mu otkacio opterecenje.Otvoreno kolo jer on trijak ne vidi kao opterecenje! To nemoj da radis spalices nesto ako vec nisi...
Citat:
A mislim da se elektroliti brzo pune i da cekaju da se okine xenonka da bi se ponovo napunili, tako da frekvencije nemaju veze! Evo i ja nasrah ponesto...
E bas si nasrao...Kad otkacis ksenonku primetices da sklop i dalje osciluje...
Prema tome lemilicu, tinol, unimer i ostalo u ruke i malo radite umesto sto filozofirate!

U slucaju da nadjete optotrijak koji bi odgovarao, tj.bio manje vise slican karakteristikama {napon, struja...} mozete i ovako.
Zanimljivi i korisne spravice za vas dom! Posetite
www.sniff.rs