Citat:
Prvo - da li imas definisane grupe korisnika?
Iako nisam ja pisao bazu niti kod, postoje grupe korisnika i one su definirane na taj način da postoje tablice za:
1. sportove
2. predstavnike
3. trenere
4. suce
5. volontere
Svaka od tih tabela ima unutar sebe definirane fieldove s podacima o sportu i ostalom (e-mailu, npr.).
Citat:
Morao bi, jer ako ces imati vise mailing lista (za razne sportove, stagod...) onda prijava na konkretnu stavlja korisnika SAMO u jednu grupu.
Da, to znam.
Citat:
Naravno, moras to razraditi da svaki korisnik moze biti clan jedne i vise grupa. Trivijalno. Ukupno 2 tabele: tblKorisnici sa foreign key na ID grupe i tblGrupe sa nazivima, u relaciji many-to-many.
Drugo, osecam mali ambiguity u ovome sto pises.
Ma ne, znam točno što želim, samo imam problema pri rješavanju toga
Citat:
Prvo kazes "bez obavezne konfirmacijske poruke sa e-maila samog korisnika" a onda kazes "Dakle, taj confirmation message reply me buni. Kako da to napravim, ako se uopće može, a mislim da bi se moralo moći"...Ili sam od jutros mnogo glup, ili ovde nesto nije u redu

Ajde samo preciziraj sta ti tacno treba: opt-in ili double opt-in. Posto ne kapiram sta konkretno onda mislis pod "confirmation message reply".
Ne znam što je double opt-in; valjda reverse od opt-in

U principu, intencija tih mailing listi je ta da kada se određeni posjetioc prijavi za sport taj-i-taj, da ga sustav prilikom registracije automatski na osnovi njegovog odabranog sporta/funkcije i datog e-maila selektira putem skripte i pamti kao nekoga tko treba dobiti e-mail poslan s mailing liste namijenjen npr. isključivo košarci. Znači, nitko na tu mailing listu ne bi smjeo biti pretplaćen osim onih koji su u prijavi odabrali kao sport košarku. I tako za sve sportove koji su navedeni (oko 17ak njih), kao i po jedna globalna mailing lista za svaku od tablica koje sam gore naveo (dakle sportovi, predstavnici, treneri, suci, volonteri) i još jedna dodatna za ama baš sve koji su uopće prijavljeni, bez obzira na sport ili funkciju.
Što se tiče confirmation messagea, da skratim tu nedoumicu: jednostavno bih želio da nakon što se nekako obavi sva ta selekcija preko tablica i fieldova, da oni koji trebaju biti pretplaćeni na mailing listu to automatski i budu, a ne da im dolazi na njhovu privatnu email adresu "confirmation message" na koji oni moraju odgovoriti npr. slanjem praznog reply-a na taj email ili sličnog, kao što je slučaj recimo s majordomom i sličnima. Znači, da taj korak prijavljeni korisnici ne moraju uraditi, da ga preskočim, već da jedostavno počnu dobijati obavijesti kada one budu odaslane.
Citat:
@dr ZiDoo: ma ne mora, mozemo cisto ovako (konceptualno) da filozofiramo u web aplikacijama

Argh. Mislio sam se gdje da postavim temu, al eto, sad idemo valjda u php, shajaznam...
Tnx unaprijed...