Citat:
Dragan Varagic:
Razlog zašto pokrećem ovu temu je po mom mišljenju nerazumevanje admin-geek-ova da panel za dummy korisnike stvarno jeste pogodak, a da to što njima smeta zbog "nedovoljne slobode" nema veze sa pričom o širem korišćenju hosting servisa od strane "ne-tehničara". Naravno, tu je i elemenat da se ovaj hosting panel plaća od strane hosting kompanije.
Da rezimiram/ponovim:
Cpanel bazirani hostinzi po mom mišljenju realno omogućuju razvoj sledeće generacije hosting servisa, u odnosu na ostala aktuelna hosting panel rešenja.
Vaša mišljenja?
Lepo zboris. I po meni je cPanel apsolutno najbolji iz te oblasti. Onaj Ensim... pa ja nemam reci da opisem kako neko moze da napravi takav shit od aplikacije?! A jos u kombinaciji sa bajnim Eunetom.. hehe = ocelavis brzo. :P
Jednostavno web aplikacije kao sto je cPanel su potreba, a ne hir. Sve se radi u cilju postizanja sto vece produktivnosti i pruzanju sto vise usluga krajnjim korisnicima. Naravno, ta lakoca upotrebe moze da bude losa kada padne u neuke ruke

Ali to je generalno pravilo i za sve ostalo zar ne... Ni automobili nisu 100% sigurni pa ih ipak covecanstvo koristi
U sustini cpanel je vise jedan ozbiljan IS koji pruza mnogo mogucnosti. I svima je lepo, adminu servera, reselerima, i krajnjim korisnicima.
Citat:
dinke: Velika stvar kod CPanela je što je omogućio tehnički ne tako veštim korisnicima da se bave komplikovanim administrativnim zadacima.
Loša stvar kod CPanela je što je omogućio tehnički ne tako veštim korisnicima da se bave komplikovanim administrativnim zadacima.
Uz sve prednosti koje si nabrojao, CPanel je po mom skromnom mišljenju uveo čitavu generaciju kvazi administratora, zbog čega danas i imamo tako veliki broj hakovanih Linux mašina. Ja sam lično pre za custom based CP software, pod uslovom da kompanija ima ljudskih resursa ili sredstava da to priušti, jer je razvoj uvek znatno skuplji.
Pa ne mozes imati i koku i jaje

A za kvazi administratore si u pravu, ali za to nije kriv cpanel i ostali slicni sistemi. Pogledaj samo sajtove. PHP nuke instalira kreten koji ne zna ni cemu to sluzi, nema dan "radnog staza" iz web administracije, ali mu je neko negde rekao da je to dobra stvar. I onda se svuda q. kako je on neki admin i kako ima svoj "sait"

I sto je jos najcrnje, nadje budale kojima ce da naplati instaliranje nuke-a?!?! Placi voljena zemljo. Lozana ce uvek biti, to nema veze sa cpanel-om i ovom tematikom.