@
fanfon:
Izvini, ali za pocetak procitaj malo pazljivije moj prethodni post.
Moja tetka, na primer, nije bodibilder, a ucinkom Sida Cordifolia-e je extra zadovoljna. Da je imala ikakvih smetnji, ne bi potrosila celu kutiju. Takodje, ne bi je ni potrosila do poslednje kapsule da nije imala rezultate (jedno pakovanje=120caps, uzima se 2x1, to je dovoljno za 60 dana=2meseca). Da budem iskren, ja sam sumnjao kako ce to i da li ce uopste da "radi" na njoj, pa sam joj i rekao da je prevashodno namenjena za bodibildere, ali je ona insistirala da proba. Jer, uzimala je sve i svasta, cak i Bozen (znaci kraj!), ali nista nije imalo efekta kao Sida. I, moram ti reci, uopste nije nervozna. Naprotiv. Cak je mnogo bolje raspolozena i mnogo bolje izgleda.
Druga stvar, da si hteo da procitas ono sto sam napisao (nastojacu da verujem da nisi namerno pogresno interpretirao moje reci), video bi da sam lepo napisao da je
Pro-Lean SF STIMULANT FREE i tu sam cak dao i link gde to moze da se vidi. Ali posto ima onih koji ne vide, ili to nece da vide, evo:
Citat:
Pro-Lean SF Ingredients
(Per 2 capsules contain):
- Pyridoxine 25mgs
- Niacin 20mgs
- Thiamin 20mgs
- Pantothenic Acid 15mgs
- Proprietory Pro Lean SF thermogenic formula 570 mgs.
Salvia Slarea Extract, Inzitol, Cayenne Pepper, Cnidium Monnier Extract, Guggulsterones E & Z.
Other ingredients: Magnesium Stearate, Dicalcium Phosphate.
Vidis li ovde negde kakav stimulans? Efedrin, Ma Huang, nesto? Ne? Ne, naravno da ne.
Ja nisam ni tvrdio da je Sida Cordifolia STIMULANT FREE, ali jesam da se ne radi o Ma Huangu, ali ni o BELOM SLEZU. Takodje, nisam nista niti slagao, niti precutao, niti izmislio, niti krivo protumacio. A to da li je ta koncentracija znatna ili ne, tek prodaja nije zabranjena, vec je dozvoljena i u EU (jos da pomenem da se Sida Cordifolia proizvodi u Engleskoj). Dakle?
U vezi sa matematikom, jedna kapsula sadrzi 150mg ekstrakta, od toga 8% alkaloida efedre je 12mg. To je 4,17 puta manje od 50mg (tableta turskog efedrina ima toliko), sto znaci da se ta kolicina unese iz cetiri kapsule.
Na kraju, sve ovo je OFFTOPIC, jer je bilo pitanje o L-Carnitine, kao preparatu za mrsavljenje. Zato sam promenio topic.
I jos nesto: sa zabranom efedrina i preparata na bazi efedre (Ma Huang-a), nanet je veliki udarac proizvodjacima sportskih preparata, ciji su se termogenici, odn. fat burneri zasnivali upravo na Ma Huangu. Pravi, odn. najbolji proizvodjaci su pronasli odgovarajuce (neki delotvornije, neki manje delotvorne) alternative, a oni koji se vise bave marketingom nego naukom (laboratoriskim istrazivanjima), posegli su za "revolucionarnim" proizvodima, poput L-Carnitine, koji su "too good to be true". A narod se pali...
Efedrin se GODINAMA (da ne kazem decenijama) koristio kao najbolji termogenik, sve dok nije (mozda i na volseban nacin, ali u to ne ulazim) doneta iznenadna (mozda ispravna, a mozda i ne) odluka o njegovoj zabrani. Efedrin se ne razlikuje mnogo od kofeina (takodje moze da pomogne u skidanju masti), za koji se tvrdi da izaziva zavisnost (ko nije cuo, neka se raspita sta su tzv. "kokakolicari"

), ali koji je u itekako sirokoj upotrebi (bas kao i mnogi emulgatori, aspartam, itd.).
L-carnitine je nov, provereno ne radi, ali da li je stetan ili ne, ne zna se (jos).
Zato, jos jednom: Pro-Lean SF u potpunosti predstavlja stimulant free alternativu.