Pozd.
Zabrana koriscenja neke opcije zbog eventualnpg upada virusa ili chega vec ne bi smela da postoji ... mozhe da postoji upozorenje da koriscenjem wap-a izlazhete telefon riziku da maliciozan softver ... blabla
Povucimo paralalu sa rachunarem ... kupite rachunar, surfujete netom, i kulturno vam se na makinu naseli virus. Ko je kriv ... proizvodjac hardvera, proizvodjac softvera (da jelda ne kazhem microsoft), prodavac hardvera, ili prodavac softvera ? Kod telefona imamo istu stvar ... niko od domacih prodavaca nije taj telefon napravio, vec ga je samo prodao, i nema shta da on ogranichava kupca koje ce opcije telefona koristiti - mozhe samo da ga upozori.
Shto se garancije tiche ... opet paralela ... kupite rachunar i surfujete netom ... virus ... blabla ... i shta sada ? Postavite se na sekund i u ulogu prodavca ... kod kompjutera to je malo drugachije, jer u sushtini kupac je svojim neznanjem prouzrokovao infekciju (nije se zashtitio / nije pazio di chachka

) ... ni ja ne uzimam da vozim kola ako nemam polozheno. Shto se telefona tiche, kako zashtita takoreci ne postoji, veliko je pitanje ko je tu kriv ... u sushtini mislim - proizvodjach softvera tj. telefona. I taj proizvodjach bi trebao da nachini dostupnim software koji nije ranjiv na te napade i da ga distribuira dalje u lanac prodaje sve do ovlascenog servisa koji bi telefone sa starijim softverom trebao da flashuje novim.
Druga je sada pricha shto za vecinu svetskih brand-ova nemate ovlashcene servise. Shto bi reko majstor iz elekrtrovojvodine na moje pitanje zashto niko nije obavestio predsednika kucnog saveta da ce da menjaju brojila i da cemo svi uzrochno/posledichno ostati bez struje ... "znash li ti gde zhivish?"
Svako dobro.