nije bas da je elektronika ali je svakako sastavni deo svakog elektronskog uredjaja - kuciste.
Razvijam uredjaj koji ce na kraju zavrsiti u rek 19" ormaru iako mu je dubina svega 50mm. Na lednjom panelu ce biti bruka SMA i DB25 konektora kojima ce biti pakleno prici od pozadi, obzirom da je dubina uredjaja koji ce biti montirani iznad i ispod ove moje kutijice prilicno velika. Jedna od opcija je da se ovaj moj demontira sa prednje strane i onda igra sa kablovima. Druga opcija je da se nadje komercijalno nabavljiv koncept koji obezbedjuje ili slide out (meni nepozeljan koncept jer trazi šine od gotovo metar duzine zarad izvlacenja od 20-30cm) ili otvaranje celog uredjaja kao vrata, sa nekako implementiranim sarkama sa leve ili desne strane. Postoji neki slican koncept sa sarkama dole (slika) ali u ovom slucaju on ima manjkavost jer ce ova bruka SMA i LPT da napreze kablove (i sam bekpanel) koji su prilicno kruti i udaraju u uredjaj gore ili dole, zavisno od lokacije sarki.
Kuciste razvijenog uredjaja je standardno 19" 3U visine.
dakle, poznaje li iko neki komercijalni koncept koji odgovara ovom zahtevu? Ima slicnih resenja kod optickih plastičnih kutija razlicite namene ali se bave tankim, lakim i fleksibilnim vlaknima kojih ovde nema u prici.