Uglavnom imam redmi 9 sa navodno 3/32gb kupljen u vipu pre oko 6 meseci. Pre par meseci telefon je počeo da prijavljuje nedostatak memorije iako sam nezahtevan korisnik, pedantno brišem aplikacije koje ne koristim, praznim keš, duple fotke itd. Naravno da imam i memorijsku karticu od još 32 gb.
Uglavnom aida pokazuje to što je kinez odštampao na kutiji i to što vip prodaje ALI je dostupno samo 1 gb radne memorije

Što se tiče rom memorije telefona tu je priča još veselija. Kada uđem u podešavanja nailazim na folder "others" koji je težak tričavih skoro 11 gb! Tom folderu je zabranjen pristup. Legenda kaže da su to napunile aplikacije i krš sajtovi

Moja teorija je da je kinez nacrtao nepostojeću memoriju, ofarbao je u sivo i nazvao je "other"
Kako vi stojite sa izmišljenom kršomi memorijom uopšte kod kineza? Jeste proveravali možda? Jesu li stvarno toliko povoljni koliko ne vrede? Pisao sam na jednom drugom forumu i svaka tema je bila ekspresno zatvarana (huavei moderator) a nekoliko botova se odmah pojavljivalo da spamuje sa komentarima tipa: što nisidao više para, recimo 500 evra ili ti ne znaš da koristiš telefon pokvario si ga itd.

Glup narod bira glupu vlast!