aca_punk
Član broj: 206469 Poruke: 2154
|
Kao sto rekoh. Scrha teme je da sam popravio nesto sto sam pokusavao od starta na forumu. Ako se ne varam dve teme su izbrisane i dve sakljucane. Uspeo sam konacno sam da napravim to sto sam hteo.
Postavio temu za to, slikao da se vidi kako je izgledala sema sa kojom sam imao posla, i sve polako izracunao i izmerio. Na kondenzatorima pisu oznake osim za onaj mali plavi, ali odlemicu ga da proverim jer i mene zanima. Takodje cu odlemiti i zavojnicu ili induktor (mozes da mi kazes kako se zove ako hoces, tacnije, ali i ne moras) da izmerim i njega jer mislim da ima malo vise mH nego sto sam ja video da stavljaju u DS aplikacijama. Tamo isto nisam naisao na ove kapacitete kondenzatora, cak su bili duplo manji. Takodje nigde u DS nisam video tantale koje je on paralelno spojio sa zemljom.
I L200, oba kanala su bas ofrlje napravljena i tesko mmi je da razumem sta je tacno radio. Oba L200 imaju slicne seme kao u DS ali opet nisu iste. Cak se dosta i razlikuju.
I na kraju ispada da na jedan sekundar, posto mislim da se secam da drugi nije bio povezan u kolo, vec kao meni sluzio direktno iz Trafoa. Dakle jedan sekundar iz trafoa ima dva ustvari redno spojena kondenzatora. Gde ja mislim + ide na prvu ovu moju klemicu i onda se tako grana duz citavog prednjeg panela, dok sa druge strane mislim da je + povezan sa kolom. Takodje iz jednog greca je izvadio samo jedo (- ili +, nije otvoreno da bih sada rekao) i vezao u kolo, sto je za mene skroz zbunjujuce.
Sto se tice diode imam samo jednu u to-220 kucistu i ona tako stoji, samo sam je menjao kada je gorela, a jeste gorela kada sam pravio greske pri povezivanju. Vise nemam ni jednu diodu. Ako mislis na ovu BYW29, voleo bih da znam u cemu je problem.
Sto se tice kondenzatora, elektrolitske crtam tako da im gornja strana bude deblja i stoji plus, kada su upitanju keramicki kao 222k crtam obicne linije, kada je ja mislim ovo blokic neki isto stavljam dve crte. A za tantale nisam mogao da trazim simbol i ovo sve sto sam uradio na poslu, a moze da se vidi za koliko vremena, ja sam pogledao, stvarno se izvinjavam. To je razlog zasto sam dva puta napisao za tantale, bas da ne dodje do greske. Iako ja mislim da moze da se stave i elektroliti, nego ovaj bio pun tantala pa stavljao njih + manji gabarit.
I opet svrha teme je da sam konacno uspeo da popravim to kolo i dam neke informacije o njemu. Krivo mi je sto nije neko titrajuce ali nema veze, volim da imam svakakvo kolo. Takodje posto sam dosta puta pokusavao da to objasnim i saznam nesto o tome nisam uspeo. Sada je stvar gotova. Izbacio sliku, semu koja ne kazem da je dobra ali popravicu bar nedostatke koje mogu da izmerim i kazem da je ovo kolo za upotrebu. Mislim da ce da mi da bar 2.5A, ali prvo na hladnjak pa onda da se proba!
Nadam se da sam ti razjasnio!
Nikad nisam imao nista protiv tebe da se tako ophodis prema meni. Mislim da u uglu postoji neko dugme za spam gde ti vise nece izlaziti moje poruke. Upotrebi to ako vec ne mozes da se suzdrzis da upadnes i mene i temu odvedes u drugi pravac. Nema ljutis, ja jesam mnogo gresaka napravio i najvise bih voleo da ti to ne uradis. Samo veruj u jedno, ono sto mi nije jasno ili ne znam, SIGURNO CU DA PITAM, neko ce nekada odgovoriti.
Pozzz
|