Evo i konkretnih dnevnih događanja
Na Wall Street-u je trenutno prava ludnica jer su juče i danas počela objavljivanja kvartalnih izveštaja, koji su za sada ipak nešto više pozitivni nego negativni.
Kao pozitivne primere izdvojio bih akcije MSFT i FB koje su daleko probile očekivane vrednosti, naročito FB koga je zbog više raznih afera, tužbi koje su dobijali, itd. u poslednje vreme gušio veliki skepticizam.
Sa druge strane, za sada najdrastičniji negativni primer je TSLA koji je i ovaj put objavio kvartalni gubitak od preko 700 miliona $, ali Musk je u svom stilu ponovio veeelika obećanja za budućnost i po ko zna koji put najavio "brzo veliko povećanja profitabilnosti".
Malopre je o tome izašao članak čak i kod nas:
https://www.b92.net/biz/vesti/...4&dd=25&nav_id=1534844
Po informacijama koje imam i iz razgovora sa relevantnim ljudima kod nas, TSLA je daleko najomiljenija akcija srpskih ulagača (jedan sam od retkih koji je nikada nije kupio, čime sam izazivao čuđenja), a poslednje pozicije su pravili nedavno na ceni od 290-305$.
Danas je vrednost akcije oko 250$, što znači da su TSLA optimisti za sada u gubitku oko 20-25%. Biće zanimljvo videti kako će se situacija odvijati u budućnosti, želim im svu sreću.