Tri faze (od brojila) idu preko limitera od po 40A (fotografije) na drugi sprat, do table sa osiguracima i FID sklopkom. Isto vazi i za prvi sprat s tim sto su limiteri slabiji (32A), mozda se vidi sa fotografija. Znaci instalacije su potpuno nezavisne jedna od druge, i poslovni prostori i spratovi su cjeline za sebe. Ova dva osiguraca od po 10A su za rasvjetu u holu i za indikator u razvodnom ormaru. Umjesto ovog osiguraca od 16A (Schneider) je bio osigurac od 40A. Vidi se sa fotografija da je na njega zakacen fazni provodnik od 2.5mm2 koji vodi do jedne monofazne uticnice, blizu ormara. Zbog tih 2.5mm2 sam zamijenio osigurac od 40A ovim od 16A.
Ta tri osiguraca (2 od po 10A i jedan od 40A) su bili na donjem kraju povezani pomocu ceslja, a cesalj je bio provodnikom vezan NA DOVOD, znaci ne gore preko limitera kao sto je sada slucaj nego dolje direktno na jednu od faza. To sam modifikovao na nacin da sam uklonio cesalj i sva tri osiguraca vezao na po jednu fazu. Zice sam radi boljeg kontakta u osiguracu savijao ovako:

Da li je to ok? Da li je pouzdan kontakt? Srafove sam jako pricvrstio.
Sad, drugo pitanje. Rekoh prije da onaj Schneider 16A stiti jednu uticnicu u blizini razvodnog ormara. Tu sam uticnicu iskoristio da od nje vucem kabl do pomocnog objekta koji je slijepljen uz kucu, tacnije dva kabla, jedan za par uticnica (3x2.5mm2) i drugi za par sijalica (3x1.5mm2). Iznad nje stavio nazidnu razvodnu kutiju, osigurac 16A za uticnice i osigurac 10A za sijalice. Par fotografija:

Pitanje: da li je ovo bezbjedno, s obzirom da za ovaj pomocni objekat nemam FID? Da li bi trebalo da ugradim FID?
[Ovu poruku je menjao Haris_Ba dana 09.04.2019. u 14:00 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Haris_Ba dana 09.04.2019. u 14:26 GMT+1]