Citat:
ademare:
...
Mnogo Gora stvar sto je "Genije" resio da Utuca 120 Miliona Eura , Nasih narodnih para , verovatno kao Predizborni trik .
Nije predizborni trik, nego radi ono sto mu najbolje ide. Razbija narod na 2 frakcije, one koji su uzeli kredit u CHF i one koji treba da plate 120M (svi ostali) i onda hoce da zapocne svadju, i da tako vrsi pritisak na ljude koji imaju kredu u CHF

.
Pri tom hoce da isplati zelenasima u bankama 120M narodne love, sto mu svakako nece doneti nove glasace, ali ce napuniti dzepove ortacima po bankama...
Dakle da pomenem, sta god da je problem sa ovim kreditima, detektovano je kao problem u svim zemljama Europe, u kojima je postojao - kao problem na strani banaka. I kakvo god da je resenje, ono je nadjeno na strani banaka.
Koliko ja znam, ni jedna drzava koja je imala ovaj problem, nije ga resavala tako sto je bankama isplacivala novac iz budzeta, ne postoji ni jedno udruzenje zaduzenih u CHF koje tako nesto igde pominje i trazi.
Ono sto traze je da radi pravni sistem, a posto je nase pravo - isto kao pravo u ostalim zemljama koje imaju ovaj problem, i presuda suda,
koju sud nece da donese (i zbog cega je protest ispred suda), bi trebala da bude ista kao i u ostalim zemljama.
Odnosno problem bi se resavao na strani banaka, bez dinara uplacenog iz budzeta.
P.S. Sto se tice orginalnog pitanja - mislim da se radi o lapsusu, i da je gazda hteo da kaze - ljudi su podigli 50k eura indeksiranih u svajcaricima, i sad duguju 50+k eura. Ivanovo objasnjenje je tacno ali se odnosi na sve kredite, bez obzira na valutu.