Imam grejnu plocu (susaru) i napajanje dva potrosaca: 1) 3KW+3KW grejaca (palim sa dva prekidaca) i 2) 3 kW (jedan prekidac). Jedna faza za jednu grupu 3+3,a druga za 3kw,sa uticnica iz razlicitih delova stana. Oba ne razvijaju punu snagu,to sam resio upravljanjem faznim zasekom. Izgleda da sam zaboravio gde sta u sukoima ubadam pa mi se desava sledece:
Kada upalim grupu 1) 3KW+3Kw sve je OK. Kada iskljucim iz struje i upalim grupu 2) 3KW sve je OK. Ali kada upalim 1) grupu pa onda 2) grupu momentalno izbacuje osigurac na tabli i to ovak za drugu grupu.
Posto je nula zajednicka na viljuskama sam ih odredio ommetrom,tamo gde je kratko spojeno uzeo sam da su nule,pa sam se prema tome ravnao da pogodim faze u uticnicama.
Probao sam i da okrenem viljusku 1) ali u tom slucaju odmah izbacuje na tabli bez da sam upalio i jedan prekidac (pretpostavljam cist kratak spoj).
Aj sad ako je gosn Veselinovic jos aktivan ili iko sa savetom...:)
P.S.Stvar je odlicno pre radila,pravio sam mali razmestaj i pauzu pola godine u radu,nisam pametan sta sam mogao da pokarambasim.