Citat:
zivadin_despot:Pošto je zajedničko za ova dva scenaraija samo napajnje pretvarača 24VDC, sumnjao sam na uzemljenje, jer sam ja napravio nulu u ormanu.
Tu lezi srz problema!
Ti u stvari NEMAS NULU u ormanu, a hoces da napajas monofazni potrosac (napojna jedinica za 24VDC).
To sto mislis da je nula, to je jako labavo i jako daleko od nule i nije nula.
Da se radi o obicnom napajanju motora (da nema frekventnog regulatora) sve bi ovo jos i klot prolazilo.
Kad se u stvar uplete frekventni regulator onda stvari sa strujama curenja izgledaju ovako:
Danfoss je dao odlicnu aplikaciju za FC-101, i to ovde:
http://www.remak.eu/sites/default/files/files/en_fc101_manual.pdf
Prva greska u povezivanju se odnosi na napajanje transmitera pritiska.
U Danfoss dokumentaciji kazuje da se to radi iz 24V-nog napajanja iz freq. regulatora (a NE tamo iz nekog drugog izvora)
Evo detalja:
Ugradjena napojna jedinica mislim da je "Mean Well MDR-20-24", a ne kako si naveo : Mean Well MD 20 24
..i ona treba da sluzi za napajanje relea, signalizacije i ostale nisko-naponske opreme
ali NE i za napajanje transmitera pritiska!
Ne treba mesati 2 izvora napajanja. (jedan je 24V iz frekventnog a drugi je 24V iz MDR-20-24)
Na tvojoj semi uzimas +24V iz MDR-20-24 i "guras" u Analog INPUT 4-20mA (klema 53 A-IN ) od frekventnog reg.
To nije dobro.
To su dva totalno nezavisna strujna kruga, i ne treba iz povezivati.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na prilozenoj semi pise da je kabl za napajanje motora "Olflex Clasic 110 CY".
-Da li je to stvarno tako izvedeno i povezano (širm, plašt) kao sto je na semi nacrtano ?
-Da li oba motora imaju isti tip kabla i da li su isto povezani ?
-Da li su kablovi do motora slicnih duzina?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Razlog za nastajanje "DEBALANSA" u napajanju i razlog "Lutanja" i "Plivanja" potencijala nultog provodnika
moze biti svako-jak.
U celoj semi se radi u stvari o "Virtuelnoj Nuli". Kad se takvom nulom napaja nap.jedinica MDR-20-24
onda moze nastati magicni cirkus.
To sto je "tamo negde" u fabrici,
provodnik uzemljenja vezan na "neko" uzemljenje,
-to NE OBEZBEDJUJE da je nivo smetnji na tacki uzemljenja u ormanu dovoljno nizak.
U podacima za napojnu jedinicu
http://www.meanwell.com/mw_search/MDR-20/MDR-20-spec.pdf
...pise da je ulazno napajanje u opsegu 85 ÷ 264VAC.
Ako u sled ne postojanja filtera na ulazu frek. regulatora harmonici i pikovi nadmaše 264VAC,
onda u napojnoj jedinici (MDR-20-24) odradi ulazna prenaponska zastita i zvekne osigurac na ulazu.
Ovo bi moglo da se spreci ugradnjom malog RSO filtera samo u krug i samo za napajanje napojne jedinice MDR-20-24.
I sam kazes:
Citat:
zivadin_despot: I zapazio sam sledeće napona te viklovane pumpe je oko 3,3V, prilikom starta na unimeru mi brzo poskaču brojeve pa se smire na 3,3. Istim postupkom sam utvrdio da na prvoj pumpi taj napoan iznosi 0,3V, i prilikom starta nema početnih oscilacija na unimeru.
Iz specifikacije za MDR :
..vidi se da je i polazna struja napajanja dosta velika i iznosi 40 Ampera,
tako da primena ultra brzog osiguraca nije bas najpogodnija zastita ulaza u napojnu jedinicu.
[Ovu poruku je menjao Living Light dana 29.01.2016. u 07:24 GMT+1]