Imam 18god. i razmišljam da pređem na Linux. Razlozi su jer želim da naučim nešto više i smatram da je daleko bolji od Windowsa. Šteta što nisam ovo ranije shvatio, elem...
Drugi razlog je što imam slab laptop, (na Windows XP 2GB fajl na fleš prebacuje 40min... umrem i vaskrsnem dok to odradi).
U pitanju je Compaq Presario 900, ko želi detaljnije da pogleda specifikacije neka gugla. Ima 1.45GHz Cpu, 16MB grafiku, 256MB RAM i oko 40GB HDD, mada nisam siguran za hard disk.. možda ima i 30.
U školu učim C, C++ i Asembler, znam i HTML, CSS, trenutno učim i PHP.
Potreban mi je neki distro gde mogu da pišem programi i slično (u školu su mi dali da radim diplomski. Sajt škole u HTML, CSS, PHP i CMS). Glavna upotreba laptopa je znači izrada sajta. Mada...
u slobodno vreme bih mogao da se opustim uz neki film, muziku ili surfovanje po netu.
Mogao bih da posvetim pažnju jedno 2-4h dnevno, tako da i neki malo teži OS može da dođe u obzir. Bitno mi je da može da radi solidno na slab komp... da ne počnem da ga udaram ako počne da se koči.
(PuppyLinux ne dolazi u obzir :o )
To je to ljudi, ako vam treba neki info, pitajte ali mislim da sam sve bitno naveo kako bi mi lakše pomogli pri odabiru.
PS. Izvinite što pišem na južnjački, valjda me razumete..