Ako si u potrazi za poslom, javi se na email adresu pa se možda ljudi i otvore ako se stekne obostrano povjerenje. Povjerenje se ne stiče preko interneta, već licem u lice. Ako već diskutujemo, zašto se ti konkretno kriješ iza TOR mreže i pseudonima?
S obzirom na specifičnost teme (odnosno profila ljudi koje se traže), razmišljao sam dugo o istoj da li da je prebacim u berzu za poslove, da je izbrišem, ili da ostane tu gdje jeste.
Prvo, nisam siguran koliko hakeri danas češljaju berzu za poslove koliko ovaj podforum. Lično ne vjerujem puno u patente i licence, a danas se mnogo radi na istraživanju novih metoda zaštite. Ovo meni liči upravo na to.
Drugo, ovdje se ne nudi CEO ili menadžerska pozicija, pa da se traži neko ko će snositi odgovornost.
Treće, da sam lično vlasnik laboratorije koja će sprovoditi istraživanje na ovom polju, ne bih kačio bilborde o tome čime se ja bavim. Mnogo institucija radi na tome kako da se zaobiđe ovo ili ono, pa makar to značilo i budno motrenje istraživača ne bi li se domogli tajnog koda koji bi raskrinkao TOR npr.
Četvrto, jako je teško izvući i naći mlade potencijale iz garaža koji ne umiju da se pokažu ili naplate svoj rad.
Peto, gdje god da se zaposliš, makar i u piljari, ne znaš s kim imaš posla. Možda dođe pljačkaš i jednostavno te upuca. Ili te gazda optuži za krađu. Svašta se dešava. Izađi iz svijeta paranoje, iz garaže u svijet, izračunaj rizik i sa srećom. Ako se javiš, niko te ne bije po ušima da prihvatiš nešto što ti se nudi. Niko te ne može sputati i da napustiš firmu ako ti se ne svidi posle nekog vremena.