fangorn Beograd
Član broj: 112318 Poruke: 883 *.adsl.eunet.rs.
|
Nabavio sam ovaj extender i od starta ne radi kako treba, cak sam ga i menjao u prodavnici gde sam kupio misleci da ne radi, medjutim i ovaj drugi se isto ponasa.
Sve podesim kako treba, extender vidi moj ruter (isto Tp Link), zakaci se na njega, upisem postojecu sifru, sve prodje kako treba, restartuje se, kada pristupim extenderu preko kompa i lan kabla, sve je ok, vidim da je povezan. Svi uredjaji, mobilni, laptop, vide extender normalno, odmah se konektuju na njega ali ne mogu da izadjem na net ni sa jednim! Jedino na kompu sa kojim je povezan lan kablom imam net normalno, sto je veoma cudno. Pokusavao sam nebrojeno puta ponovo da setujem sve iz pocetka, da restartujem ruter, mobile telefone, vracao na fabricka podesavanja, sve sam probao ali jednostavno nece. U radnji kazu da nema nikakvih posebnih podesavanja, samo ono osnovno sto sam vec uradio i da mora da radi, ali jednostavno nece.
Ne znam sta vise da probam, da li mozda nesto treba da se podesi na ruteru (Tp Link TD-W8901GB adsl ruter) da bi extender dobio izlaz na net, mada je cudno sto extender daje izlaz preko lan kabla, znaci komp koji je privezan kablom na extender normalno ima net, samo nemaju uredjaji koji se prikace bezicno?
|