Naručio sam sa eBaya ovu bateriju:

Brand new and high quality.
Built-in ON/OFF switch to save power usage
Model:DC0512V
Chemistry: Li-Ion
Input: DC 12.6V
Output:DC 10.8V-12.6V 6800mAh
Output:DC 5V 13000mAh
Warning:To redue the risk of fire or bums
Do not attempt to open disassem able or service the battery pack
Do not orush puncture short extemal contacts of dispose of in fire or water above 60
Replace only with the battery pack Designated For this product
Size:11.3cm x 5.6cm x 2.4cm - 4.45inch x 2.2inch x 0.94inch
Treba mi za punjenje mobitela i pogonjenje autoradija i malih prijenosnih pojačala i zvučnika na plaži. Međutim, kako nema nikakav datasheet niti kinezići daju dovoljno podataka imam nekoliko pitanja. Postoji li neka maksimalna struja koju mogu iz te baterije vući a da se ne ošteti? Pri tom uglavnom mislim na autoradio koji je veliki potrošač (2-3 A). Još ju nisam stigao probat s autoradiom (trenutno je prazna) pa ću pitat prije nego ju oštetim. Prije toga sam imao suhi akumulator od 4.5 Ah koji je savršeno radio sa autoradiom.
Ono konkretno što me zanima je punjenje. S njom sam dobio punjač sa slike koji je jednom riječju igračka a ne punjač. Zamisli, 12V 350 mA. Pa treba 20+ sati da se ta baterija napuni što mi je jako nepraktično. Poznavajući donekle li-ion znam da ju ne mogu punit običnim izvorom napona. Zato me sad zanima dal netko zna kolika je maksimalna struja punjenja kojom ju mogu punit? I na temelju toga ako možete preporučiti neku shemu? Treba mi potpuna shema da je najsigurnija za bateriju, da stane kad završi (i izbaci zelenu LED-icu ili neki signal da znam) tako da ju mogu pustit danima na punjaču ako slučajno zaboravim, a da se ne ošteti. Ne bi bilo loše kad bi se mogla napunit u max 5 sati.
Što se sklopa za punjenje tiće, vjerujem da je u punjaču (adapter ima zelenu i crvenu ledicu i spaja se na onaj isti konektor koji služi i kao izlaz za 12V).