Ovaj tuner nema napajanje u sebi i nema standardne chinch ili DIN prikljucke vec ima custom flet kabel koji ide ka centralnoj jedinici odakle dobija napon i sve ostalo sto treba.
Jako sam puno trazio po netu ali nisam uspeo naci semu od ovog uredjaja vec sam jedino nasao izvode na konektoru, koji mi uzgred nisu mnogo pomogli jer nisam znao sta je pocetak a sta kraj.

Pre povezivanja, otvorim ja tuner da vidim sta ima unutra kad ono na ploci ispisano sta sve zahteva od napona i na kojoj je zici. Skoro pa se poklapa ovo sa slike, osim sto kod mene ide -30v, 12v i 5.6v a nema onih 27v.
Uocim ja da je prva zica malo sivlja od ostalih ali samo unutar kutije, spolja sve izgledaju nekako isto. Ali, ispratim ja kako ide kabel i pronadjem zice i obelezim ih i spojim na napojnu od racunara 12v i 5v a za -30v sam iskoristio neki stari trafo i + spojio na masu od napojne i minus spojio na zicu koja ide u tuner.
Ukljucim ja to sve odjednom (preko pruduznog) i spojim izlaz zvuka u moje pojacalo kad ono skoro nista. Cuje se neki bzv zvuk ali nit je sustanje nit je tisina... a displej mrtav... stojalo je to tako ukljuceno par sekundi i onda je nesto eksplodiralo i izdimilo se.
Onda sam skontao da sam, krelac, sve pogresno spojio tako sto sam umesto prve krenuo od poslendnje zice da brojim.
Nista rastavim ja sve i pogledam da je otisao neki kondezator. Zamenim ga ja i ne vidim da je ista jos otislo. Spojim zice kako treba i ukljucim kad ono susti. Lepo se cuje FM sum, ali nikakve kontrole ne reaguju i displej mrtav.
E sad, meni bi trebalo nesto od ovoga:
1. ako neko ima semu ovog uredjaja da vidim sta je sve moglo da crkne mojim pogresnim spajanjem
2. kako da testiram da li je barem displaj ispravan? Onih -30v je za njega predpostavljam, a koji napon da spojim na ostale pinove displaja? Masu ili +5v ili sta?
3. ako neko nema semu onda mi barem moze odgovoriti ovo, unutra ima 4 IC-a (od toga je jedan mikro kontroler): LA1265 - FM/AM Tuner; AN7470 Stereo demodulator; i neki PLL IC zaboravio sam koji je. Kada iskljucim 5v onda se cuje samo tisina bez sustanja, a kada spojim 5v onda susti, da li to znaci da je PLL IC ispravan?