Ne znam šta da kažem... Koristim Windows od verzije 3.1, video sam svakakve promašaje od Microsofta, ali ovo je haos... Neverovatno šta napraviše. Ja razumem ovaj metro na tabletu i na mobilnim telefonima, ali na desktopu jednostavno nema šta da traži.
Mogu da razumem i da je na desktopu, ali kada bi postojala opcija (makar kroz group policy) da se isključi fraking metro, ali ovo forsiranje metroa je neverovatno.
Instaliram Winamp, asociram sve željene fajlove na njega, kliknem 2 puta na mp3 fajl iz Total Commandera, neeeeeeeeeeee, ne otvori se Winamp, nego se otvori metro media player, koji mi se razvuče preko celog 22' ekrana da bi mi pustio jednu pesmu!

Naravno, ista priča i za Faststone image viewer, za svaku extenziju ista priča.
Ne postoji opcija da direktno po startovanju računara ide pravo na desktop (sem nekih budževina koje čas rade, čas ne rade), već se odma pojavi metro i mora da se klikne na desktop da bi ušao tamo.
Kada se isključi UAC, on se u stvari ne isključi do kraja, tako da ipak za svaku aplikaciju kada oćete da kopirate, brišete, pišete, pita jeste li sigurni! Ako sam isključio fraking UAC i stavio da me ne uznemirava, oću bre da me ne uznemirava! Ako je moglo na šugavoj Visti, na Windows 7, zašto bre ne može na Windows 8? Naravno, kada sam kroz group policy kompletno isključio UAC da me ne smara za programe, e onda NE RADE METRO APLIKACIJE.

Neverovatno! Mada, ni ne trebaju mi metro aplikacije, ali opet, ZAŠTO?!?
Iako sam za language stavio English, to ga nije sprečilo da ipak bude pametniji od mene i da mi metro aplikacije budu na srpskom! Ko mene hebe što neću to, ima da bude srpski i tačka. Pozdravio ih Google sa istom filoSofijom.
Naravno, start dugme ne postoji, postoji search u metrou, ALI on RAZDVAJA rezultate na Apps, setting i files!!!!!!!!!!! ZAAAAAAAAŠTOOOOOOOOO????????!?!?!?! Tako da kada pritisnete winkey, kucate UAC (kako bi probali da isključite smora) ne dobijete ništa za rezultat, jer default za search je apps... E, vi onda morate da kliknete na Settings i tek onda vam izbaci rezultat!!!! U Windows 7 lepo kucaš uac, odma izbaci rezultat, kakvi klikovi, kako bakrači!!
Rešenje za start dugme jeste programče ViStart, ali i on ima lošiji search od Windows 7, ali može da prođe.
Windows 8 smatra da je meni blentavi SegoeUI najbolji font za moje potrebe i da je toliko savršen da mi uopšte neće pasti na pamet da ga promenim... E kako je meni palo na pamet da promenim tip fonta na ikonicama, title barovima i ostalim čudima (čitaj: volim Tahomu i mrzim cleartype tehnologiju), eeeeeeeee, to više ne može! Možete samo da promenite veličinu fonta, ali ne i tip fonta, jer je SegoeUI svetinja! Ako iko zna kako da stavim drugi font, neka mi javi! Probao sam i preko group policya, ništa, nema opcije da omogućim da menjam tip fonta...

Zaključak: Šta vare ovi u Microsoftu?
~~~ www.bachi.in.rs <<<<>>>> [email protected]
>>> It's nice to be important, but it's more important to be nice...