Ovako. Kupio sam polovni par kutija, razglasne, sa 8 inča basom, za govor i manje zahtevne stvari, i kao monitor za dj u manjim prostorima.. Visokotonci su slabo svirali, pa sam i otvorio i vidim da su popravljanji, tj "skrpljeni". Zamenio sam špulne, sa dve ovakve iz proelectronica
Inače, visokotonci su onaj tip što ima "metak" u sredini, i zavrću se, u obliku su klasičnih 1" drajveri.
Sada je jačina visokih ok, ali mi se ne sviđa kako to radi, zvuče onako, kao kroz cev, a fali onaj "sizzle" na činelama. Pošto je na visokotoncu u skretnici bio samo kondenzator od 3,3 uF, dodao sam tu i kalem od 0,8mH, da bih napravio 12db/okt i malo ih više sasekao.. Sada je malo bolje, ali još uvek nisam zadovoljan.
Čini mi se da taj zvuk "kao kroz cev" pravi previše sadržaja na 4 khz. Ima li smisla da se još igram sa skretnicom ili su prosto ti drajveri za visokotonac loši pa da ih menjam?
Razmišljao sam da doteram komponente da osmica svira negde do 4 ili 5 khz a da odatle preuzme visokotonac.
http://www.sajtzamojbiznis.com/
Pomoć prilikom implementacije Fortumo sistema SMS naplate, SMS glasanje, prodaja, naplata kredita.
Pomoć prilikom implementacije Fortumo sistema SMS naplate, SMS glasanje, prodaja, naplata kredita.