U drupalu i wordpressu mozes, za joomlu nisam siguran jer je nisam mnogo koristio. Joomla je po defaultu (nakon instalacije) sporija od ova dva (benchmark rezulati),
a vidim i da stalno izlazi po neki exploit za nju. Ne kazem da nije sigurna kad se lepo upakuje. Moje neko licno misljenje, inace k'o sto rekoh, nisam je mnogo koristio.
Na jednom sajtu kog sam radio u WPu sam sa dosta agresivnim custom kesiranjem uspeo da izvucem oko ~400 trenutnih posetilaca ili oko 40 000 uniquea dnevno sa minimalnim opterecenjem procesora, i bez usporenja oko loada stranica. Sve to na shared hostingu.
Vec sam kacio na nekoj temi, evo i ovde:
- RealTime
- CPU usage u tom trenutku
- Statistika za 4 dana
Lufta za nove posete je i dalje bilo. Po potrebi bi' presao i na VPS ili dedicated, ali nije bilo potrebe.
Zamisli na jakoj masini koliku brojku mozes da izvuces, kad ovako radi na shareovanom, samo je fora doci do jos posetilaca
Wordpress i drupal su u startu dosta sigurani, no uvek treba obratiti paznju. U 99% slucajeva su teme i pluginovi busni. Sigurnost servera gde se hostuju fajlovi je takodje bitna.
Kao odgovor na tvoja pitanja mogu da ti preporucim wordpress ili drupal kao resenja koja mogu da ispune tvoja ocekivanja. Za Joomlu ne mogu da pricam, pa ce to neko drugi ko se vise igrao s njom.

Pozdrav