Interface GUID (IID) je zapravo najvaznija stvar, perko njega QueryInterfejs vraca interface. I sam COM activator koristi CLSID (Class ID) a n ProgID za ucitavanje i instanciranje objekta, progID je samo programer firendly name iz dana VB6 za koje mora da postoji mapitanje u CLSID u registry-u.
Iskreno nisam bas isguran kako bi ovo mogao da koristis na jednostavan nacin, Marshal.QueryInterface je cisto interop fora (da ti nekome prosledis COM interface, ne da ga zoves iz c# koda) sto se vidi i iz povratnog tipa u koji smesta interface (IntPtr). Tebi treba RCW (Runtime Callable Wrapper) a da bi njega dobio treba ti minimum IDL file, a za njega ti opet treba GUID i objekta i interface-a.
Meni je veoma cudno da taj COM objekat nema svoj type lib, cak i da ne podrzava IDispatch kako je registrovan u DCOM ako nema typelib?
Na osnovu progID, lociraj u registriju koji DLL ga sadrzi (ako vec ne znas), i probaj da pozoves tlbimp na tom DLLu. Ako nema, moja preporuka ti ej da sam napravis repliku IDL fajla za taj objekat.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić